Със стилен купон, подаръци и изненади ФТК „Българско хоро“ отпразнува 16-ти рожден ден

16.07.2024 15:01

16 години от създаването си празнува през 2024 г. Фолклорен танцов клуб „Българско хоро“ – Плевен с ръководители Олга и Минко Мустакови. Събитието бе отбелязано с грандиозен купон в плевенски ресторант, с много гости, подаръци и изненади.

Плевенските танцьори посрещнаха гостите от Варна, Стара загора, Червен бряг, Луковит и Троян с питка и мед, облечени в народни носии. Този път на празненството присъстваха и официални гости, сред които Елина Димитрова, зам.-кмет „Проекти и хуманитарни дейности“ в община Плевен, Анелия Дечева, началник отдел „Култура“, Генади Тодоров, зам.-председател на Общинския съвет – Плевен, Илиян Александров, бизнесмен и общински съветник в Пордим и други.

Още по-хубав и значим бе празникът за танцьорите от Плевен и приятелите им от страната заради двойния повод – освен 16 години от създаването на ФТК „Българско хоро“, юбилей празнува и Олга Мустакова, основател и ръководител на клуба, заедно с Минко Мустаков.

Домакините от ФТК „Българско хоро“ откриха купона с няколко динамични, изпълнени със заряд и подготвени специално за случая хора. Последваха емоционални и наситени с положителни емоции поздравления, размяна на подаръци, благодарности и пожелания. Приятелите на плевенския клуб – танцьори и ръководители на клуб „Луковитски бисери“ от Луковит, фолклорен клуб „Хайде на хорото“ от Червен бряг, ФТК „Тракийка“ от Стара Загора, клуб за народни танци „Ха, за здраве“ от Троян, клуб „Мераклийски танцов състав“ – Варна, поднесоха своите емоционални поздравления и сърдечни пожелания към клуба и персонално към Олга Мустакова, получен бе и поздравителен адрес от името на Маргарита Бахнева, ВрИД кмет на община Плевен.

Танцьорите изненадаха своите ръководители и специално Олга Мустакова с емоционална реч и изпълнение на автентично хоро, подготвено тайно за случая и представено за първи път пред публика. С цветя, усмивки, много настроение и щур купон присъстващите се забавляваха до зори.

Предстои ФТК „Българско хоро“ да изнесе голям концерт през септември в Плевен, както и участие във фестивал в Хърватия и други изяви още преди началото на новия творчески сезон.

Това информират за Плевен за Плевен от ФТК „Българско хоро“.

 

#тагове:

НАЙ-НОВИ: