Обединяват усилия за почистването и поддръжката на парк „Кайлъка”

15.07.2024 15:29

На 15 юли в Областна администрация – Плевен бяха назначени 5 безработни лица по Регионална програма за заетост на област Плевен за 2024 г.

За реализиране на дейности по почистването и поддръжката на парк „Кайлъка” в Областна администрация – Плевен днес бяха назначени 5 безработни лица.

Николай Абрашев, областен управител на област Плевен, изпълни още един изключително важен за него ангажимент свързан със Защитена местност „Кайлъка”, информират от Пресцентър на Областна администрация.

Областният управител на област Плевен, Николай Абрашев заедно с Милен Димитров, заместник областен управител, раздадоха машините, предназначени за почистването на тревните площи и призоваха работниците към съвестно изпълнение на поверените им задължения.

Г-н Абрашев информира, че по повод почистването на площта от хотел „Кайлъка” до язовирите със съдействието на  старши комисар Стефан Стефанов – началник на затвора в Плевен, на 16 юли, ще се включат още 9 човека от страна на лишените от свобода с право на работа по чл.80 от Закона за изпълнение на наказанията и задържането под стража /ЗИНЗС/.

„Нашата идея е да възстановим парк „Кайлъка”. Радвам се, че Фондация „Аз съм Кайлъка”, също ни подкрепя, оказва помощ с техника, и всички заедно ще направим парка по-красив, по-приветлив и благоприятен за всички граждани и гости”, допълни областният управител.

Припомняме, че със ЗАПОВЕД № РД-06-34/24.06.2024 г. на Министъра на труда и социалната политика бе утвърдена Регионална програма за заетост на област Плевен за 2024 г.

Програмата се финансира с общ бюджет в размер на 578 051,52лв., като в тази сума са включени средствата осигурени от областната и общинските администрации.

Срокът за реализация на дейностите е от 15.07.2024 г. до 15.10.2024 г.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: