Учениците от ДФСГ „Интелект“ приключиха успешно производствена практика – снимки

13.07.2024 9:21

Успешно приключва производствената практика на учениците от 10 и 11 клас на ДФСГ „Интелект“ за учебната 2023/2024 г. Учениците имаха възможност да избират между фирми в които вече са работили/за учениците в 11 клас/, нови договорени от тях или семейни такива и предложени от страна на гимназията.

В зависимост от големината на фирмата и локацията й, учениците бяха разпределени самостоятелно или по групи със съдействието на отговарящия учител за съответния клас и ЗДУПД – М. Карамфилова.

Всяка една фирма беше подбрана в съответствие с възрастовите и здравословни особености на ученика и професията по която се обучава.

За тази учебна година ДФСГ „Интелект“ си сътрудничи с около 100 фирми на територията на Област Плевен като не малка част от тях са  дългогодишни партньори на гимназията.

Ключов партньор е и Районен съд – Плевен за всички ученици от специалност „Съдебна администрация“/10 и 11 клас/.

За целите на производствената практика бяха подготвени заповеди, графици, програми по специалности, съгласувани с работодатели, дневници на учителите и учениците, инструктажи, както и индивидуални практически задания, съответстващи на нивото на професионалните знания, умения и компетенции на учениците.

Практиката в реална работна среда в рамките на 64 ч.  е част от учебния план на всяка специалност в гимназията и естествено продължение за прилагане на натрупаните теоретични знания.

Отличното сътрудничество с фирмите – работодатели изградено през годините улесни процесите на договаряне, определяне на наставници и ментори, както и изпълнението на задачите поставени от учителите и преките наставници.

Проведената производствена практика, като задължителен завършек на курса за обучение за съответния клас е стъпка от професионалното развитие на учениците и придобиването нови  трудови навици.

 

 

 

 

#тагове:

НАЙ-НОВИ: