Полицията изнесе подробности за вчерашната тежка катастрофа на пътя Плевен – Ловеч

08.07.2024 10:25

От Областната дирекция на МВР в Плевен днес изнесоха подробности около тежкия пътен инцидент, който стана вчера сутринта на пътя Плевен – Ловеч. Припомняме, че при него пострадахах две жени.

Катастрофата е станала около 09:25 часа на пътя Плевен – Ловеч, в близост до село Брестовец, когато се удрят челно товарен автомобил „Мерцедес“, с прикачено полуремарке, и лек автомобил „Сеат“. Пострадали са пътници от леката кола – 52-годишна и 28-годишна. Настанени са за лечение в плевенска болница, с опасност за живота. На местопроизшествието са извършени огледи.

Изяснено е, че водачът на товарния автомобил – 60-годишен, движейки се към Плевен, е изгубил контрол над управлението и се е ударил в насрещно движещия се лек автомобил. Водач на „Сеат“-а е 51-годишен. Двамата шофьори са изпробвани са употреба на алкохол и наркотици, тестовете са отрицателни, допълват от полицията.

Съдействие е оказано от служители на РСПБЗН – Плевен. За часове е била променена организацията на движение на пътя Плевен – Ловеч, с обходен маршрут през селата Брестовец, Горталово, Беглеж, Катунец, Радювене и Ловеч. Преминаването на моторни превозни средства е регулирано от служители на сектор „Пътна полиция“. Към настоящия момент движението е нормализирано.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: