Подобряване на движението в района между Втора клинична база и ж.к. „Сторгозия” в обсега на областна администрация

01.07.2024 16:34

Областният управител на област Плевен предприе инициатива по ускоряване на реализирането на части от Общия устройствен план на град Плевен, насочени към подобряване на движението в района между Втора клинична база и ж.к. „Сторгозия”.

Съгласно действащия Общ устройствен план на град Плевен и по-конкретно тази негова част, представяща графично комуникационно-транспортната схема, са заложени мерки за подобряване организацията на движение и облекчаване на трафика, преминаващ през кръговото кръстовище на бул. „Дойран“, ул. „Г. М. Димитров“, ул. „Лозенка“ и др., изразяващи се в изграждане на две пътни артерии от III-ти клас и на улица от IV-ти клас, като своеобразен западен обход на ж.к. „Сторгозия“.

С оглед интензивното социално-икономическо развитие на западната част на града и произтичащия от това нараснал ежедневен автомобилен трафик в този район, важно да се установи на какъв етап са предвижданията и наличността на проектна документация и да се ускорят дейностите по тяхното доокомплектоване за следните елементи на цитираната по-горе комуникационно транспортна схема:

  1. Пътна артерия от III-ти клас (проект) с начало бул. „Сторгозия“, заобикаляща западно ж.к. „Сторгозия“ и завършваща при пресичането с ул. „Ал. Стамболийски“, и по-конкретно от северната страна на бившата Школа за запасни офицери.
  2. Улица от IV-ти клас (проект) с начало бул. „Сторгозия“, заобикаляща почти по границите на регулацията западно ж.к. „Сторгозия“ до пресичането с ул. „Г. М. Димитров“ и завършваща при пресичането с ул. „Генерал Владимир Вазов“.

В заключение, с оглед подобряване транспортната обезпеченост и качеството на живот на жителите на тези квартали, както и на посетителите на нашия град, областният управител изразява своята готовност за оказване на подкрепа и съдействие за реализацията на тези проекти.

Това информират от Пресцентър на Областна администрация Плевен.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: