От Плевен на 1 юли започва националното турне „Музикална магия“ с Плевенска филхармония и Йордан Камджалов

30.06.2024 7:42

Плевенската филхармония и маестро Йордан Камджалов продължават за втора година националното турне „Музикална магия“. Солист на концертите в тази впечатляваща програма е феноменалният кларинетист Атанас Маринов, българин, живеещ в Швейцария, подкрепен от фондация „Йордан Камджалов”.

Ценителите на музиката ще чуят шедьоври от класиката и романтизма. Празничната програма е изключително завладяваща, включва произведения-бисове, част от които за първи път ще звучат в залите и летните театри по време на турнето. Концепцията абсолютно отразява енергията на заглавието „Музикална магия”, изпълнява мисията на изкуството „да докосва хората”, да ги вдига спонтанно на крака и да ги кара да аплодират във възторг солиста и оркестъра, водени от маестро Камджалов. Програмата е много разнообразна, включва произведения от Панчо Владигеров, Щраус, Паганини, Бизе, Сарасате, Брамс, Григ, Чайковски и др.

Изключителният солист Атанас Маринов, ненадминат талант на кларинета, признат с невероятната си виртуозност в цял свят, предизвиква публиката да желае още изпълнения дори след края на официалната програма. Изключително впечатляващо е неговото изпълнение на „Притури се планината”, интерпретация за соло кларинет и оркестър. Концертите са без антракт, водят се лично от маестро Камджалов, който създава вдъхновяваща и съкровена връзка между публиката и артист-изпълнителите.

Очаквайте Плевенска филхармония с „Музикална магия” 2024 на сцените в цяла България, като на 1 юли в Плевенската  Зала „Катя Попова”, от 19:00 ч., е първият концерт от турнето.

Информация и снимки: Плевенска филхармония

#тагове:

НАЙ-НОВИ: