Фестивалът за куклено изкуство за всички възрасти „Шарено петле“ започва на 4 юли в Плевен

27.06.2024 14:13

Седмото издание на Фестивала за куклено изкуство за всички възрасти „Шарено петле“ започва на 04 юли в Плевен, и тази година в продължение на пет поредни дни до 08 юли, са включени представления за най-малките (над 2 години), представления за фамилна аудитория, за възрастни, разнообразни творчески ателиета, представяне на книга, изложба, цирково представление и др. На сцените на плевенския театър и в парка на Регионалния исторически музей ще излязат творци от цялата страна, както и от Гърция, Испания, Босна и Херцеговина.

На 04 юли (четвъртък) фестивалът започва в 11.00 ч. с представлението „Светлинка“ за най-малките – над 2 години, на Столичен куклен театър, представлението ще бъде играно отново от 16.00 ч. За 17.30 ч. е насрочено официалното откриване на фестивала, след което ще е представянето на книгата „Най-най-куклени пиеси“ от Магда Борисова и изложба на турската сценографка Айтен Огуджу. От 19.00 ч. програмата продължава с „Аз, душата“ – представление за възрастни на ДКТ – Бургас.

Фестивалът се организира и финансира от Община Плевен в творческо и организационно партньорство с ДКТ „Иван Радоев“, Регионален исторически музей – Плевен, и със съдействието на фондация „Арт Офис“.

Всички представления са със свободен вход,  покани за представленията в театъра могат да се получат от 28 юни на касата на ДКТ „Иван Радоев“. За участие в ателиетата е необходимо предварително записване на касата в театъра.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: