По двата най-кризисни участъка в областта работи в момента Пътното в Плевен

24.06.2024 15:47

В момента се извършва изкърпване на пътищата и резитба на храстите по двете най-кризисни трасета от републиканската пътна мрежа на територията на област Плевен. Това съобщи пред журналисти инж. Йордан Първанов, директор на Областно пътно управление от 22 март тази година.

Става въпрос за отсечките: Кнежа-Искър-Долни Дъбник и Козар Белене-Обнова-Телиш-Радомирци-Луковит. Работата е съсредоточена върху тях и заради десетките спечелени дела от граждани, повредили своите автомобили при каране по тези пътища.

Инж. Йордан Първанов информира още, че предвидените ремонти по цялата пътна мрежа в областта ще започнат едва след решението на съдебните институции, тъй като поръчките за тези дейности и спечелените търгове, обявени от Агенция пътна инфраструктура, са обжалвани в съда. Стана ясно, че това не е прецедент за област Плевен, а се случва на редица места в страната.

Добрата вест е, че Агенцията е разрешила допълнително задание за над 2,7 млн лева, които ще се ползват тези месеци по предназначение – за закърпване на дупки и резитба на храсти. В момента се обновява маркировката по пътищата от републиканската пътна мрежа на територията на област Плевен, съобщи Инж. Йордан Първанов, като благодари за оказаното съдействие на народния представител инж. Пламен Тачев и областния управител Николай Абрашев.

 

#тагове:

НАЙ-НОВИ: