ПИЦ-Плевен отбеляза Световния ден за борба с наркотиците под мотото „Последвай живота!“

24.06.2024 16:22

„Последвай живота!“ бе слоганът, под който Превантивно-информационният център по зависимости в Плевен отбеляза Международния ден за борба със злоупотребата и с нелегалния трафик на наркотици – 26 юни. Проявата бе част от 10-ия юбилеен Международен фестивал на китарата, който се проведе на открита сцена в парка на Регионалния исторически музей в областния град от 20 до 22 юни и бе част от Международния културен календар на Община Плевен за 2024 г. Символично ПИЦ се включи в третата концерта вечер от фестивала, посветена изцяло на младите.

От сцената екипът на ПИЦ отправи своите послания към младите хора на Плевен, като в обръщението си към публиката Цветомир Стефанов отбеляза, че водещата на фестивалната вечер Красимира Илиева, както и две от участничките – Ралица Хайдърска и Катерина Вачкова, са и част от младежите – доброволци на ПИЦ – Плевен. Освен таланти, те имат силата и мъдростта да даряват време за каузи, каза той. Изкуството е начин за изразяване на най-дълбоките ни чувства и когато се потопиш в него, няма нужда да бягаш от реалността по никакъв друг начин, обърна се към събралите се в парка на РИМ Марина Трифонова. „Така че изберете музиката, изберете изкуството, изберете живота… А и себе си!“, призова психологът от ПИЦ. От своя страна, Антоанета Мачева отправи апел към младите хора да бъдат креативни, да се ангажират със смислени неща – било то с изкуство или спорт, но да не дават шанс на дрогата, а Радослав Христов ги насърчи да отстояват себе си и да бъдат уверени в способностите си в този иначе толкова пъстър живот, изпълнен с предизвикателства. В заключение Валентин Минков се обърна с думите: „Мечтайте, търсете себе си, свържете се с другите като се огледате в очите им“.

По време на събитието екипът на ПИЦ имаше възможността да разговаря с десетки гости на концерта: родители, млади хора, бивши млади доброволци – за различни каузи с местен и национален адрес, както и с кореспонденти на местни и национални медии.

Това информират от Превантивно-информационният център по зависимости в Плевен.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: