С аплодисменти и бисове завърши 10 Международен фестивал на китарата в Плевен/фотогалерия/

23.06.2024 8:43

В три поредни дни – от 20 юни до 22 юни 2024г. в двора на Историческия музей се проведе първият панел от 10 Международен фестивал на китарата, част от Международния културен календар на Община Плевен за 2024г.

В третата и последна фестивална вечер невероятната публика аплодира изпълненията на NINIO & THE GROOVERS – Илин Папазян-вокал и китара, Михаил Филипов – клавишни, Любен Любенов – бас, Цоньо Цветков – барабани; RALI & KATI BAND – Ралица Хайдърска-вокал, Катерина Вачкова и Борислав Ковачев-китари, Момчил Иванов-ударни, Момчил Крачунов-клавишни, Павел Копчев-бас; АЛЕКСАНДЪР КИРОВ – електрическа китара.

Бъдещето на българската музикална сцена! Супер талантливи момичета и момчета, които са готови да покажат на света на какво са способни. Запомнете всички тези имена! След време ще се гордеем с тях….Така коментира един от учителите и главни действащи лица в събитието – Стефанос Димитриу.

Накрая ще припомним думите на творческият директор и вдъхновител на фестивала Николай Михайлов, казани при откриването на събитието: За мен като преподавател, една от основните ценности е опазването на българското образование и култура, и това е дълг на обществото. В този смисъл, фестивалът е едно средство, без което това опазване е невъзможно“.

И разбира се, аплодисменти за всички, които направиха събитието възможно и красиво: публиката, изпълнителите, екипите на Сдружение „Изкуството до мен“ и на читалище “ЛИК”, Рули“ ООД.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: