Писателят Боян Боев гостува в село Победа по покана на НЧ „Зора-1990г.“ 

22.06.2024 16:05

На 22 юли, по покана на НЧ „Зора-1990г.“ село Победа, авторът Боян Боев гостува в село Победа. На литературната среща, сред местните читатели и почитатели бяха деца, подрастващи, самодейци и колеги от читалища.

Боян Боев е роден на 21 март 1993 година в град Ямбол. От ранна детска възраст изкуството го е съпътствало в живота – първо музиката, а после и литературата. Завършва икономическо образование. Към този момент живее и твори в град Бургас. Пише от ученическите си години. Първият му публикуван разказ се казва „Тъмна вечер“ и е част от литературния алманах „Изгреви над Тунджа“ (2009 г.). През годините не спира да твори, да участва в различни литературни конкурси, да публикува произведения в сборници, интернет сайтове и в личния си блог.  През годините експериментира с различни по жанр произведения, като е писал поезия, детски приказки, криминални разкази, докосващи сърцето истории по действителни случаи, докато стига до стила на Иван Вазов, Йордан Йовков и Елин Пелин. Духът на това отминало време носи и първият му издаден роман „Сайбиевата невеста“. Самият той определя първия си роман  като любовен.

„Сайбиевата невеста“ е пъстра китка от традиции и обичаи откъсната от българското село преди повече от век. В тази книга се разказва за живота на хората от народа през онези години, разкривайки техните нрави и принципи. Разказва се за време, в което честта е надделявала над любовта, общественото мнение е било по-важно от личните желания и чувства. А всеки, който дръзне да се противопостави на всичко това, е длъжен да заплати висока цена. Всеки бунт носи своите последствия, независимо дали е провокиран от най-чистото чувство на този свят – любовта. Книгата разказва за невъзможната любов, която придава смисъла на всичко.

В лекционната зала на читалището, авторът представи и другите две свои издадени книги „Последна молитва“ и „Двайсет гроша“. Последва непринуден разговор за четенето, за съвременната българска литература, както и много въпроси от присъстващите в залата. Всеки желаещ си закупи от неговите книги с послание и автограф.

В края на срещата, в знак на благодарност за вълшебната творческа среща и изживените вълнуващи мигове, от името на читалищния екип беше поднесен на талантливия автор стилен подаръчен комплект с етно мотиви. С пожелание за творческо вдъхновение, много литературни проекти и нови срещи, местната аудитория благодари на младия автор Боян Боев.

Това информира Димитринка Гетова, секретар НЧ „Зора -1990г.“, село Победа.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: