Откриха 10-ия Международен фестивал на китарата – музикална емблема на Плевен /фотогалерия/

21.06.2024 7:51

От 20 юни до 22 юни 2024г. в двора на Историческия музей се провежда първия панел от 10 Международен фестивал на китарата, част от Международния културен календар на Община Плевен за 2024г.

Фестивалът бе открит от заместник-кмета на община Плевен Елина Димитрова, председателя на Комисията по култура в местния парламент Димо Дешев и организатора и вдъхновител на събитието Николай Михайлов.

„Искрено се радвам, че това престижно събитие се провежда отново в Плевен и се превърна в една от музикалните емблеми на нашия град, в културно пространство за срещи на музикални изпълнители, педагози, хора на изкуството и приятели на музиката“, каза в словото си на откриването заместник-кметът на община Плевен Елина Димитрова.

На добър час на фестивала пожела от името на председателя на Общинския съвет и всички съветници председателят на Комисията по култура в местния парламент Димо Дешев, като прикани всички присъстващи „с изкуството на музиката да се потопим в света на красотата и помогнем с изкуството поне малко светът да стане едно по-добро място за живеене“.

С благодарност към изпълнители, гости, и спонсори на фестивала се обърна организаторът и вдъхновител на събитието Николай Михайлов. „За мен като преподавател, една от основните ценности е опазването на българското образование и култура, и това е дълг на обществото. В този смисъл, фестивалът е едно средство, без което това опазване е невъзможно“, каза още Николай Михайлов.

В първия ден на 10 Международен фестивал на китарата, хора от различни възрасти, но с еднакво отношение към изкуството, аплодираха, слушаха, пяха, танцуваха и се забавляваха с изпълненията на прекрасните музиканти от ACOUSTIC QUEEN PROJECT – Славин Славчев – вокал, Славчо Николов от БТР и Фондацията- китара, Добрин Векилов- Дони – Фондацията – бас китара и вокал, Венко Поромански – Фондацията -ударни, Михаил Шишков – син – клавишни, мандолина и вокал.; Плевенски китарен ансамбъл; Борислав Ковачев, Ралица Хайдърска и Катерина Вачкова.

Ето и програмата на фестивала за днес, 21.06 (петък) 20:00

Представяне на плевенските китарни школи с участието на ученици от: НУИ “Панайот Пипков” и читалище “ЛИК”

ELECTRIC GUITARS ENSEMBLE PROJECT

LOS SEÑORES – ансамбъл за популярна музика

Със специалното участие на: Момчил Иванов и Добромир Стойков- ударни;  Венелин Андреев, Виктор Девенски, Тина Бързашка, Никол Даковска, Дивна Петрова и Анастас Балабанов-вокали; Деница Златева- цигулка  и др.

THE BLUES JAMMING PROJECT & Костадин Шотев  – Костадин Шотев – вокал; Павел Копчев- бас; Момчил Крачунов – клавишни Мартин Найденов- ударни;  Драгомир Ценов-китара.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: