Кметът на Община Червен бряг пое таксите за следването на отличничката на Випуск 2024

21.06.2024 14:05
Кметът Атанас Атанасов имаше честта да връчи дипломите на най-отличния випуск в областта – зрелостниците от Средно училище „Д-р Петър Берон” – гр. Червен бряг. На церемонията присъстваха още зам.-кметът по въпросите на образованието – Нина Коцева, директорът на училището – Антон Шуманов, класните ръководители на 12-ите класове и родители.
За поредна година бероновската гимназия защити авторитета си на едно от най-престижните учебни заведение в Област – Плевен. „На Държавните зрелостни изпити абитуриентите от червенобрежката гимназия постигнаха най-висок успех не само в областта, но и в региона” – изтъкна г-н Шуманов. Гордост за школото са завършващите с отличен успех общо 27 ученици, сред които 8 пълни отличници. От този випуск е и момичето, постигнало най-висок успех на матурите в областта – Цветелина Венова /95.5 точки по български език и 99.5 точки на матурата по английски език/.
 Кметът на общината – Атанас Атанасов се обърна с думи на благодарност и признателност към учителите за това, че толкова години успяват да държат това ниво и Гимназията да бъде национален пример.
„Скъпи абитуриенти, бъдете смели и упорити, не се отказвайте от трудностите, защото успехът обича смелите.” – каза Кметът и пожела на всички да бъдат и отличници в живота.
„Изключително съм щастлив, че в нашата община се раждат деца като Цвети и че успяваме да изградим такива личности. Ние като общество трябва да изкарваме на показ добрия пример, за да има той още последователи” – подчерта г-н Атанасов и изрази желание да поеме разходите за обучението на Цветелина Венова през всичките семестри на нейното следване.
„Аз съм изключително развълнувана, останах безмълвна от тази изненада. От дълги години планувам да уча психология. С този подарък, който кметът ми направи, тази мечта става все по-реална” – сподели през сълзи Цвети.
Събитието бе съпроводено с още много емоции и специални поздрави за успеха към учениците, техните преподаватели и родителите. Накрая, този специален момент бе запечатен на обща снимка пред школото – за времето, когато „Сега” ще бъде „Някога”.
Итформация и снимки: община Червен бряг
#тагове:

НАЙ-НОВИ: