Община Гулянци изпълнява пореден проект за подобряване на материалната база на социалния патронаж

20.06.2024 10:22

Стартираха дейностите по проект „Подобряване на материалната база на Домашен социален патронаж гр. Гулянци“, който се осъществява по Целева програма  „ПОДОБРЯВАНЕ НА МАТЕРИАЛНАТА БАЗА И АВТОПАРКА ЗА РАЗНОС НА ХРАНА НА ДОМАШЕН СОЦИАЛЕН ПАТРОНАЖ“. Размерът на финансирането е 49 098 лева, 90% – осигурени от МТСП и 10% от общинския бюджет.

Целта на проекта е подобряване качеството на живот на възрастните хора и хора с увреждания от всички населени места на Община Гулянци чрез подобряване материалната база на Домашен социален патронаж гр. Гулянци за предоставяне на качествени услуги в съответствие с хигиенните изисквания за приготвянето на здравословна храна.

Община Гулянци разширява съществуващата база на патронажа и извършва необходимите ремонтни дейности. По проекта ще бъде закупено и монтирано ново кухненско оборудване и обзавеждане – конвектомат, хладилници, термо-парен казан, бойлер, работни маси и др. Към момента екипът на патронажа осигурява храна на близо 400 абонати срещу минимална месечна такса и на 200 лица в нужда – безплатно по проект „Топъл обяд“.

Това информират от Пресцентър на община Гулянци.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: