Четирима бащи поискаха днес справедливо наказание за стрелялия полицай в Плевен и ефективна присъда

19.06.2024 11:16

Днес в Националния пресклуб на БТА в Плевен пресконференция дадоха бащите на четиримата  младежи, возили се в автомобила, по който стреля полицай в Плевен в нощта на 5 срещу 6 юни.

Георги Диков, бащата на простреляния 19-годишен младеж Стефан, съобщи, че благодарение на лекарите и бързата реакция на неговите приятели след стрелбата, момчето вече е извън опасност за живота и е на домашно лечение под наблюдение. Бащата поиска на пресконференцията справедливо наказание за полицая и ефективна присъда, като подчерта че не иска да се меси в работата на разследващите органи. Той поясни, че нито един от младежите няма регистрация в полицията или нарушение.

„Искаме справедливост и повече на никой гражданин на държавата ни да не се случва да бъде тормозен, нараняван или убиван от официални служби“, заяви на пресконференцията още бащата на простреляния 19-годишен младеж Стефан.

Д-р Георгиев, баща на друго момче от возилите се в автомобила, попита защо след инцидента са взети веднага проби за алкохол и наркотици от четирите момчета, които са били отрицателни, а нищо не се казва за подобни проби на стрелялия полицай и останалите с него в другия автомобил?…

На пресконференцията стана ясно, че след инцидента младежите са силно разстроени, като някои от тях вече са потърсили компетентна психиатрична и психологическа помощ.

Припомняме, че по наблюдаваното от Районна прокуратура-Плевен досъдебно производство на 7.06.2024 година е предявено постановление за привличане в качеството на обвиняем на полицая, прострелял 19-годишен младеж.  Той е обвинен за това, че на  6.06.2024 година в Плевен, в качеството на полицейски орган и по повод изпълнение на службата и функциите му, възпроизвел изстрел с огнестрелно оръжие, с което причинил средна телесна повреда на С.Д. на 19 години – престъпление по чл. 131, ал.1, т.2 от НК.

За това престъпление законът предвижда наказание от две до десет години лишаване от свобода.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: