Признание за медицински сестри от Клиника по онкологична хирургия на УМБАЛ „Д-р Георги Странски“ – Плевен

18.06.2024 12:44

Признание за професионализъм и принос в развитието на онкологичните здравни грижи за медицински сестри от Клиника по онкологична хирургия на УМБАЛ „Д-р Георги Странски“ – Плевен

За поредна година екипът на Клиника по онкологична хирургия към УМБАЛ „Д-р Г. Странски“ взе участие в „XIV Научна конференция по онкология 2024“ , в рамките на която се проведе и X-та юбилейна сестринска сесия. Научният форум се проведе в дните 14-16 юни в Боровец и бе организиран от УСБАЛ по онкология „Проф. Иван Черноземски“-София.
 Водещи специалисти от няколко лечебни заведения в страната споделиха ценния си опит и обсъдиха нововъведенията и постиженията в онкологичните изследвания и грижата за пациентите.
  Основен акцент на конференцията бяха научните доклади, които представиха актуални данни от областта на онкологията. Участниците имаха възможността да се включат в панелни дискусии, да обменят идеи и да създадат партньорства.
  В научната сесия на Академията за медицински онкологични сестри, екипът на Клиника по онкологична хирургия се представи с доклади по актуалните теми:
„Ефективно управление на симптомите при пациенти с малигнен асцит “ и „Специални сестрински грижи при пациенти с булозна епидермолиза – клиничен случай“. Научните доклади бяха високо оценени от журито на Конференцията.
 За професионално израстване и принос в развитието на онкологичните здравни грижи Изабела Георгиева, старша сестра в Клиника по онкологична хирургия и Даниела Симова, мед. анестезиологична сестра в същата клиника бяха удостоени с грамоти от Българското онкологично сестринско дружество и лично от председателя Елена Христова.
 Благодарение на общите усилия през годините, екипът на Клиника по онкологична хирургия към УМБАЛ „Д-р Г.Странски“ създава стандарт в сферата на онкохирургията и лечението на онкологичните заболявания не само в България, но и в чужбина.

Това информират от Пресцентър на УМБАЛ „Д-р Г. Странски“.

 

#тагове:

НАЙ-НОВИ: