По проект въвеждат мерки за енергийна ефективност в сградата на РДПБЗН-Плевен

12.06.2024 13:54

Започна изпълнение на проект за въвеждане на мерки за енергийна ефективност в сградата на РДПБЗН-Плевен, финансиран от „Национален план за възстановяване и устойчивост на Република България“.

В рамките на одобрено предложение за изпълнение на инвестиции на интернет адрес https.app.eop.bg е публикувана обществена поръчка с предмет „Инженеринг на обект „Текущ ремонт за въвеждане на мерки за енергийна ефективност, осигуряване на достъпна среда и изграждане на хибридна фотоволтаична система за производство на електроенергия за собствени нужди в сграда на РДПБЗН – Плевен“, гр. Плевен, ул. „Св. Св. Кирил и Методий“ №31” с възложител РДПБЗН-Плевен.

Краен срок за подаване на оферти е 01 юли 2024 (пон), 23:59 ч.

За повече информация  https://app.eop.bg/today/389731

Общата прогнозна стойност на проекта е 1 407 565,77 лв., от които безвъзмездната финансова подкрепа по Механизма за възстановяване и устойчивост е в размер на 1 049 902,53 лв. (без ДДС), собственото финансиране е в размер на 126 700,00 лв. (без ДДС) и 205 623,24 лв. ДДС.

Средствата са осигурени със сключен договор за финансиране № BG-RRP-4.020-0059-C01 между Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ – Плевен и Министерство на регионалното развитие и благоустройството за осигуряване на финансиране по процедура BG-RRP-4.020 „Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на публичен сграден фонд за административно обслужване, култура и спорт“ финансиран от „Национален план за възстановяване и устойчивост на Република България“ за изпълнение на инвестиция в сградата на РДПБЗН – Плевен.

Целта е след приключване на строително-монтажните работи и изпълнение на предвидения пакет от ЕСМ да се постигне клас „A“ и да отговаря на критериите за сграда с близко до нулевото потребление на енергия.

Това информират от Пресцентър на МВР Плевен.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: