Отличия „Първенец на випуск 2024“ за 11 зрелостници от 10 плевенски училища – фото-галерия с наградените

11.06.2024 16:26

Отличия „Първенец на випуск 2024“ и индивидуални парични награди получиха 11 зрелостници от 10 плевенски училища. Събитието бе в клуба на БТА в Плевен днес. Инициативата на Лайънс клуб Плевен Мизия се провежда за първи път.

Ива Маринова, президент на клуба за мандат 2023/2024 година, връчи лично наградите на всеки един от отличените зрелостници: Александра Христова и Полина Динчева от Средно училище (СУ) „Стоян Заимов“, Дениз Потурлиев от Математическа гимназия „Гео Милев“, Стефани Дикова от Професионална гимназия по туризъм „Алеко Константинов“, Божидара Павлова от СУ „Иван Вазов“, Асен Младенов от Държавна финансово-стопанска гимназия „Интелект“, Пламен Ненов от СУ „Пейо К. Яворов“, Милица Кънчева от Спортно училище „Георги Бенковски“, Антония Иванова от СУ „Христо Смиренски“, Паолина Бънджева от Национално училище по изкуствата „Панайот Пипков“ и Виктор Христов от Профилирана гимназия с преподаване на чужди езици „Димитър Димов“.

„Целта на днешната пресконференция и целта на днешното събитие е една инициатива на Лайънс клуб Плевен Мизия, която мога да кажа, че е последната. Решихме, реализирайки множество инициативи през годините, да връчим награди на първенец на випуска от десет плевенски училища.“, каза преди награждаването Галина Станимирова, член на Сдружението.

Тя припомни и петте основни направления, по които работят: борба с диабета, борба с очни заболявания, околна среда, превенция на диабета, превенция на онкологичните заболявания при децата и работа с младите и подрастващи.

„Преди всичко ви поздравяваме затова, че сте полагали усилия, че сте постигнали  тези резултати. Пожелаваме ви най-вече да дерзаете, защото вие поемате по нов, друг път от своето развитие. Да имате мечи и мечтите ви да се сбъднат, да си поставите цели и да ги изпълнявате, защото във всичко това има смисъл. Вие сте го доказали към момента, надявам се, че няма да спрете дотук, ще продължите със същия заряд да работите, да надграждате, да се учите и да се реализирате по най-добрия и успешен начин. На добър час, мили деца, зрелостници и наша бъдеща смяна на различни поприща в нашия обществен живот.“, обърна се към учениците Галина Станимирова.

„Като човек, който близо 30 години се занимава с образованието, няма как да не съм съпричастна към подобна инициатива, и се радвам, че тя срещна отклик в членовете на организацията Лайънс клуб Плевен Мизия, където са събрани хора, които имат изключително развити сетива и усет към обществени каузи, една от които е образованието.

Идеята за това мероприятие всъщност идва от там, че това са ученици, които са авторитети и са еталон на подражание в техните училищни общности, и е хубаво прожекторите да бъдат обърнати към тях. Те първо да бъдат събрани на едно място, като ние дадохме възможност училищата да номинират своите първенци без допълнителни условия.“ Каза на пресконференцията Диана Данова, член на Лайънс клуб Плевен Мизия и председател на Съюза на математиците – клон Плевен.

 

#тагове:

НАЙ-НОВИ: