Уважаван учител от град Левски отпразнува 100 годишен юбилей

10.06.2024 17:00

Люба Владимирова Иванова от град Левски, учител и общественик , награждавана за достойната си работа за обучение и възпитание на поколения наши съграждани, удостоена  със званието „Почетен гражданин на гр. Левски и населените места, съставни на общината” през 2020г., на 10 юни празнува 100 годишен юбилей .

Любка Костова, както я знаят мнозина,  упражни правото си на глас за избор на народни представители и членове на европейския парламент в изборния ден на 9 юни, а на следващият ден с много вълнение  и радост посрещна скъпи гости в дома си празнично приготвен от многобройните и приятели .

Кметът на Община Левски Любка Александрова поздрави с много обич своята учителка, прегръдки ,цветя и сърдечни подаръци. Обичта  и признателността си  към учителката отдала 50 години от своя живот на образованието и възпитанието на децата изразиха и зам.кмета Елка Ангелова, гл.експерт „Образование ,култура и спорт”-Петя Чолакова , екипът на социалните услуги  на   Община Левски  за  грижи в дома – Руслан Тасин – ръководител сектор и Петя Станчева – ръководител на проекта, Димка Първанова ,близки, приятели .

Любка Костова благодари сърдечно за уважението и майчинските грижи на Албенка,  на Петя Станчева и всички помогна ли и да преодолее самотата и здравословните проблеми, изрази и обичта си,  още  от детските и години  ,към кмета на общината.Уважението и желанието на нейни ученици да я посетят , гостуването на всички на юбилейната и годишнина  и дава  сили ,сподели и отбеляза :„Възрастните хора искат само блага дума…Не е лесно да си на сто години ,но ако не си добър човек, ако не обичаш да прощаваш, ако не обичаш ближния , ако не обичаш възрастните хора трудно ще ги стигнеш…Няма да го забравя този ден!”.

Енергична и гостоприемна, тя не престана да кани всички на богатата празнична трапеза .

Започнала работа като учителка на 19 години, в празничния юбилеен 100 годишен рожден ден Любка Косова се върна към мили спомени от изминалите години . Незабравима за нея остава срещата и с майката на жестоко убитите Васил и Сава Кокарешкови  ,когато с 40 деца отива до  паметника им  в  Белица.

Информация и снимки: община Левски, Пресцентър

#тагове:

НАЙ-НОВИ: