МВР Плевен: Изборният ден днес – 9 юни, започна в спокойна обстановка

09.06.2024 7:33

Предприети са всички необходими мерки за охраната на обществения ред, пожарната безопасност и осигуряване на спокойно протичане на изборния ден. Служителите на МВР – Плевен са поели охраната на 395 изборни секции.
Припомняме, че в изборните помещения не се допускат въоръжени лица и такива, носещи предмети, опасни за живота и здравето. Забранява се ползването на мобилни телефони, фотоапарати или друга възпроизвеждаща техника с цел заснемане на начина на гласуване. Служителите на Министерството на вътрешните работи осигуряват външната охрана на изборните места. Те се намесват за възстановяване на реда, когато това е необходимо и има съответно решение на избирателната комисия.
От 9 май до 10 юни 2024 година в Министерството на вътрешните работи функционира денонощно открита линия – телефон 02 90 112 98 и имейл [email protected] – за сигнали за нарушения или евентуални престъпления, съотносими към отговорностите на МВР в изборния процес. Създадена е организация за непрекъснат режим на обслужване на линиите. Сигнали се приемат и в районните управления, както и на тел. 112.
Звената „БДС“ в ОДМВР – Плевен съдействат на българските граждани, които не притежават валидни документи за самоличност, да упражнят правото си на глас на предстоящите избори на 9 юни. За изборите за членове на Европейския парламент от Република България и за народни представители за Народно събрание паспортните служби в областта ще работят днес – 9 юни, неделя, от 8,30 до 19,30 часа.

Това информират от МВР Плевен

#тагове:

НАЙ-НОВИ: