Днес от 10.00ч. в Летния театър: Национален фолклорен фестивал „Любимото ми хорце“. Вход свободен!

08.06.2024 7:42

10-тото юбилейно издание на популярния вече в страната Национален фолклорен фестивал „Любимото ми хорце“ ще се проведе на 8 юни в Летен театър „Кайлъка“ от 10.00ч. Това съобщи на пресконференция в клуба на БТА в Плевен основателят и домакин на фестивала Джейлян Демирев.

Тази година събитието се организира със съдействието на община Плевен. „Работим за това, фолклорът и народните танци да радват хората и оживяват града“, каза на пресконференцията началникът на отдел „Култура и туризъм“ Анелия Дечева.

Според регламента, във фестивала ще вземат участие 20 състава, като по традиция събитието ще открие с изпълнение на няколко автентични хора плевенският клуб „Северняците“ с ръководител Джейлян Демирев. Входът за събитието е свободен, като на сцената в Летния театър ще се качат фолклорни състави от различни градове на България – Варна, Русе, Велинград, Лом, Свищов и други.

Фолклорният празник и тази година ще продължи на площад „Възраждане“ с традиционни български хора, изпълнени от всички участници.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: