Ивелин Първанов: България може да бъде домакин на преговори за прекратяване на войната в Украйна

07.06.2024 7:40

Освен като посредник, България може да бъде и домакин на преговори за прекратяване на войната между Русия и Украйна. Това заяви на пресконференция на 6 юни в клуба на БТА в Плевен водачът на листата с кандидати за народни представители за 15-и МИР-Плевен от партия „Възраждане“ Ивелин Първанов. В пресконференцията взеха участие и кандидатите за народни представители Ирина Ценкова, общински председател на партията в Долни Дъбник и Кирил Тодоров, общински председател на партията в Плевен.

„Ние от партия „Възраждане“ сме готови да стабилизираме ситуацията в Черноморския регион, доколкото това зависи от нас, защото България трябва да бъде мост за сътрудничество както между Азия и Европа, така и между воюващите страни. Няма за какво да се караме нито с руснаците, нито с украинците“, заяви Първанов. Той изтъкна културните връзки между трите държави и подчерта, че България не трябва да „дрънка оръжие и да изчиства складовете си, да изпраща беоприпаси за едната от воюващите страни“.

Според Първанов има определени политически сили, които нямат интерес от висока избирателна активност. Той призова всички българи, независимо къде се намират, да гласуват на 9 юни.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

#тагове:

НАЙ-НОВИ: