Д-р Рая Драгоева от ГЕРБ-СДС – част от  жените-лидери на форума на Хилъри Клинтън в София

07.06.2024 9:23

Младата надежда на Съюза на демократичните сили, в листата на коалиция ГЕРБ-СДС в Плевен и областта, д-р Рая Драгоева бе сред гостите на форума, организиран в Националния дворец на културата от фондацията на семейство Бил и Хилъри Клинтън – Clinton global initiative.

Поканите за събитието се отправят от американска страна и се адресират до утвърдени и перспективни жени-лидери на обществено мнение, които с работата си и влиянието, което упражняват върху местните общности променят стереотипите на мислене, подкрепят женското предприемачество и включване в ръководните системи на публичния и частния сектор на обществения живот.

Рая е само на 29 години и е завършила с пълно отличие престижната Държавна търговска гимназия „Димитър Хадживасилев” в Свищов и впоследствие Стопанска академия „Димитър А. Ценов”, където защитава докторат по икономика в областта на банковото дело и понастоящем работи като асистент в катедра „Финанси и кредит“. Едновременно с това младата дама е част и от ръководния административен екип на Медицински университет – Плевен, като подпомага акредитацията на бъдещия ветеринарен факултет, който предстои да се открие там.

Заедно с идеологът на създаването му – бившият ректор на университета и световноизвестен онкохирург проф. Славчо Томов те си партнират в обществената работа в регионалното сдружение „Площад Алеко”.

Съвместно с Рая, гости на събитието при Хилъри Клинтън бяха много жени-ректори, включително и настоящият председател на Съвета на ректорите проф. Миглена Темелкова и председателят на Националната агенция по оценяване и акредитация проф. Елиза Стефанова.

„За мен да се докосна до успели жени с подобно влияние е голяма емоция.” – коментира впечатленията си младата дама. „Политиката не ми е призвание, моята сила и страст винаги е била в академичната работа. Едновременно обаче СДС е важно за мен, защото знам, че моето поколение е задължено да запази и съхрани традициите от времената, когато дори още не сме били родени. Навсякъде, където се срещам с хора, но най-вече в малките села, защото съм родена и живея в с. Малчика, община Левски, хората търсят смисъл в традицията и имат нужда от приемственост на автентичните идеи, които някога СДС даде на България и я промени завинаги. Затова и приех предложението за трети път да представлявам партията и синьото лъвче в националните избори в Плевенския край.”

Може да подкрепите Рая Драгоева с номер 22, преференция 106 в Плевен и областта. Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

 

#тагове:

НАЙ-НОВИ: