Георги Данов, кмет на с. Беглеж: Благодарение на ГЕРБ възобновяваме работата по къщата на Гена Димитрова

07.06.2024 19:21

„ГЕРБ е партията, която прояви уважение и се ангажира да съдейства за възобновяване работата по къщата на Гена Димитрова в с. Беглеж“, заяви кметът на селото Георги Данов, след като преди дни Община Плевен обяви, че предприема стъпки за реновиране къщата на оперната прима.

„Това е голяма новина и огромно щастие за жителите на Беглеж. След толкова години нищо-правене, хората се бяха отчаяли, че тази емблематична къща някога ще бъде музей, така както е планирана. Благодарение на ГЕРБ, кмета Валентин Христов и депутатите Пламен Тачев и Валери Лачовски работата отново стартира. Благодаря от сърце.“, добави Георги Данов.

На 7 май в Беглеж Тачев и Лачовски отбелязаха заедно с жителите на селото годишнината от рождението на оперната прима. Посетиха родната й къща, която в момента е занемарена, и обещаха на хората, че няма да оставят нещата така.

„В екип с кмета Христов и с подкрепата на държавата вярвам, че ще успеем. Тук не става въпрос само за културен туризъм и икономическите ползи, които ще има селото. Това е въпрос на уважение към историческата памет и големите личности в нашата история“, заявиха тогава Тачев и Лачовски.

Информация: Пресцентър на ПП ГЕРБ Плевен

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

#тагове:

НАЙ-НОВИ: