Семейни спортни игри организира Община Плевен на 8 юни в Градската градина

07.06.2024 14:16

На 8 юни 2024 г., събота, от 11:00 часа Община Плевен организира празник „Семейни игри в Градската градина“. Инициативата е част от Спортния календар на Общината. Целта е популяризиране на спорта в свободното време, сплотяване на семейството, както и да се провокират родителите да играят с децата си и да се ангажират в съвместни дейности, информират от местната администрация.

Всеки отбор е съставен от дете и възрастен, които се регистрират преди началото и получават талон. С него трябва да преминат през различни забавни игри, които са без състезателен характер. Сред надпреварите, с които ще се забавляват малки и големи, са: семейна щафета с елементи на футбол, баскетбол и хокей; семейно теглене на въже; семейно скачане с чували; семейно ходене по Слик-слак лента и преодоляване на паркови препятствия.

Всяко семейство, преодоляло предизвикателствата и събрало печати в талоните, ще получи награда – хвърчило, което ще трябва да сглоби отново заедно. Празникът ще завърши с фестивал на хвърчилата.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: