Образувани са две досъдебни производства за шофиране след употреба на наркотици в Левски и село Еница

07.06.2024 10:21

Образувани са две досъдебни производства за шофиране след употреба на наркотици, съобщават от Областната дирекция на МВР в Плевен.

o

В 8 часа на 6 юни в село Еница е бил проверен 32-годишен, който се придвижвал с „Фиат“. Направеният наркотест с техническо средство отчел положителна проба за кокаин.

Отново вчера в 17:20 часа в град Левски на улица „Братя Миладинови“ е спрян лек автомобил „Пежо“. Установена е самоличността на водача – 26-годишен. Проверка е изяснила, че той е неправоспособен. Проба с техническо средство е показала, че е зад волана след употреба на амфетамин, метамфетамин.

Издадени са талони за медицински изследвания и са предоставени кръвни проби за химически анализ. Нарушителите са били задържани с полицейска мярка за срок до 24 часа. Извършени са огледи на местопроизшествията. Лекият автомобил „Фиат“ е предаден с протокол за доброволно предаване и се намира на съхранение в сградата на РУ – Кнежа. Продължават работата разследващи полицаи за престъпления по чл.343 „б“, ал.3 от НК. Уведомена е РП – Плевен.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: