Спортен клуб „Ви Ес Феерия” – град Левски участва във фестивала в Свищов – снимки

05.06.2024 17:08

Спортен клуб “Ви Ес Феерия” взе участие в Шести национален преглед на ученическите духови и фанфарни оркестри и мажоретни състави в град Свищов, който тази година се състоя в Деня на детето.

Фестивалът се провежда на всеки две години, като участниците се увеличават с всяко следващо издание. Домакин е Средно училище „Димитър Благоев”. Момичетата на Соня Дунева и Ралица Асенова участваха в празничното дефиле, което започна от СУ “Димитър Благоев” и завърши на центъра, където се проведе и концертната програма.

Участниците бяха над 600 от градовете Свищов, Горна Оряховица, Летница, Велико Търново, Копривщица, Търговище, Павликени , Враца ,Бургас, Силистра, Троян, Лом, Крумовград, Кърджали и др.

Фестивалът не е с конкурсен характер и цели популяризиране на музикалното изкуство и на мажоретните спортни дисциплини сред деца и младежи. Наблюдава се тенденция броят на мажоретните състави в България да се увеличава и все повече момичета да желаят да се ангажират с този спорт, което е основна цел на Български Чирлидинг Съюз.

Информация и снимки: Соня Дунева

#тагове:

НАЙ-НОВИ: