Смяна на щрангове и тръби в дома – как да избегнете неприятни изненади

05.06.2024 14:59

Няма нищо вечно в света и затова дори „дълготрайните“ системи се нуждаят от навременна подмяна с по-нови и по-качествени варианти. Така че, по време на основен ремонт на апартамент, специалистите препоръчват смяна на щрангове и подмяна на тръбопроводната система във всяка една стая. Защо? Нека разгледаме предимствата и причините.

Кога трябва да се замислите за смяна на щрангове и тръби?

Ако в мивката или ваната попадне вода под ниско налягане, това говори, че тръбите са запушени.

Ако батериите са леко топли, но отоплителната система работи правилно, за да разберете какъв е проблемът, трябва да сравните температурата на щранга, свързващ общата система и батерията, както и самия радиатор.

При констатирани течове незабавно спрете водоподаването и повикайте техник, за да не наводните съседите си и да се наложи ремонтът да се извършва отново.

Ако в тоалетната има неприятна миризма, идваща от канализацията, вероятно е необходима пълна или частична подмяна на системата.

Ако вода с котлен камък и други отпадъци попадне във ваната или мивката, важно е да се установи причината. В повечето случаи по металната повърхност на тръбите се натрупва котлен камък, който периодично се отлепва.

Смяна на щрангове цена

Какво трябва да знаем, ако се налага подмяна на тръбопроводна система?

За смяна на щрангове и тръби е най-добре да се обърнете към специалисти. Всяко забавяне може да бъде фатално. Затова потърсете помощ навреме и си спестете куп нерви и разходи. При консултацията ще научите и точната цена за вашия конкретен случай.

Смяна на щрангове и тръби в различните помещения

Това ще ви позволи да избегнете неприятни изненади!

Спалня и всекидневна

Има само радиатор и тръбна система, свързваща общ щранг (от 1-ви до 5-ти и т.н. етажи), които трябва да се сменят поне веднъж на 20 години. Факторът има проста обосновка – натрупан котлен камък и спонтанно разрушаване на метала във времето.

Душ кабина

Без термостат и подходящи филтри се подгответе да сменяте тръбите веднъж на 15-20 години.

Тоалетна

По-добре е да смените канализационните тръби според нуждите. Сред най-значимите признаци за смяна на щрангове и тръби са появата на миризма или отпадъци, запушване, трудно изтичане на водата.

Кухня

Радиаторните и водоснабдителните инсталации са тези инсталации, които се запушват доста бързо и изискват специални грижи. Подмяна се препоръчва веднъж на всеки 10 години.

 

#тагове:

НАЙ-НОВИ: