Единствен по рода си Обучителен център стартира в МБАЛ „Сърце и Мозък” в Плевен

04.06.2024 11:48

Първи курс по минимално инвазивна гинекологична хирургия в МБАЛ ,Сърце и Мозък’ в Плевен поставя началото на единствения по рода си в България Обучителен център. Той ще се проведе на 6 и 7 юни 2024 г. и е по програмата „GESEA4EU” на Европейския съюз и към Европейската асоциация по гинекологична ендоскопия.

В рамките на двата дни за първи път 10 специалисти в областта на гинекологията от Югоизточна Европа ще преминат теоретична част, демонстрации на живо и тренировъчна част на симулатори и бокс тренажори, под ръководството на д-р Александър Любенов, д.м., началник на отделението по гинекология, и д-р Атанас Александров, акушер-гинеколог в ,Сърце и Мозък’ Плевен, както и ментори от сертифициран дипломен център към програмата в Неапол.

Целта е разширяване знанията и уменията на младите специалисти в областта на лапароскопската и хистероскопската гинекологична хирургия и придобиване на международно признат европейски сертификат.

Идеята е в бъдеще в Обучителния център  да се провеждат курсове и в други специалности като урология, хирургия, ортопедия, гастроентерология, а интересът от страна на специалистите от Югоизточна Европа е огромен. Множество запитвания за участие има и от чуждестранни студенти.

Официалното откриване на форума е на 6 юни от 8,30 часа във високотехнологичния болничен комплекс в Плевен.

 

#тагове:

НАЙ-НОВИ: