Ани и Венелин Георгиеви от МГ „Гео Милев“ – Плевен с награди от международен фестивал

02.06.2024 16:30

На 1 юни – Деня на детето, станаха известни резултатите от международния фестивал „Българска душа на Святата земя“ в категория Детско и младежко творчество до 18 години. Ани спечели Гран при в V възрастова група в раздел „Проза“ за разказа си „Едно голямо сърце“, и второ място в раздел „Поезия“. Венелин е отличен с първо място в III възрастова група в раздел „Проза“ за разказа си „Малкото момче“.

Във фестивала, организиран от Изпълнителната агенция на българите в чужбина, участваха стотици деца от различни държави по света, обединени от идеята за съхранение на културното наследство на България и Израел. Форумът се провежда ежегодно под егидата на кмета на град Бат Ям (Израел). Участниците от различните категории се оценяват от международно жури, включващо специалисти от съответните области.

Ани и Венелин Георгиеви са брат и сестра от Плевен, които печелят награди във всички състезания и конкурси, в които участват. И двамата са отличници на Математическа гимназия „Гео Милев“. Ани е наградена от Община Плевен за призови места в национални и международни състезания през учебната година, а Венелин – от Съюз на математиците – за златните си медали в сферата на математиката. За поредна година Ани и Венелин са приети в „Клуб на успелите деца“ на Фондация „Димитър Бербатов“, което става възможно благодарение на отличните им постижения.

 

#тагове:

НАЙ-НОВИ: