Днес в Плевен: ателиета на открито, концерти, спортни и занимателни игри за децата

01.06.2024 7:20

Занимателни ателиета на открито в Градската градина, спортни игри с любими анимационни герои, празнични концерти с песни и танци от деца за деца, безплатно посещение в зоопарка за най-малките, арт работилница „Рисувай мечти“ и Семеен глинен конкурс. Това са част от празничните прояви, които днес ще зарадват малчуганите на Плевен в един от най-хубавите дни – 1 юни, Ден на детето.

ПРОГРАМА НА ОБЩИНА ПЛЕВЕН ЗА 1 ЮНИ:

10.00 ч. – 12.00 ч. – Детски празник в Градска градина /пред Център за работа с деца/

В обособени кътове под звуците на детски песни децата ще имат възможност да се забавляват, като разгърнат своето въображение, рисувайки и моделирайки на тема „Рисувай мечти“. Община Плевен осигурява необходимите материали /картон, цветни моливи, пастели и моделин/, както и всичко необходимо за доброто настроени на малчуганите. Рисунките ще бъдат подредени в импровизирана изложба и ще образуват своеобразно детско послание в празничния ден.

Децата, обичащи спорта, ще могат да се включат в щафетни игри, волейбол на открито, футбол на малки вратички и др. Игрите ще се провеждат под ръководството на преподавателите от Ученическа спортна школа, като необходимите материали и пособия ще бъдат осигурени от спортната школа.

Всички деца ще получат балони и лакомства. За празничното настроение ще се погрижат аниматор и любим анимационен герой.

11.00 ч. – Семеен глинен конкурс /пред Център за работа с деца/

Организатори на конкурса са Центъра за работа с деца и Школата по керамика. Участниците ще бъдат разпределени в отбори, като всеки отбор ще включва дете и родител. По време на артзаниманието ще бъдат изработени съдове/саксия от глина или фигура на животно. Времето за изпълнение на задачите ще е 30 минути.

9.30 ч. – Баскетболен фестивал в зала „Балканстрой“

Баскетболният фестивал ще бъде с участието на деца до 11-годишна възраст. Отборите, заявили участие, са от Плевен, Свищов, Троян и Горна Оряховица.

Организатор на фестивала е Община Плевен, съвместно с Ученическа спортна школа и Баскетболен клуб „Спартак“.

10.00 ч. – Приятелски турнир по хандбал за деца до 14 г. за Купа „Плевен“ /място – залата на Ученическа спортна школа/

Участие в турнира ще вземат отборите на ХК „Т&С Шугар” – гр. Плевен, ХК „Ловеч 98”, ХК „Раховец” – гр. Горна Оряховица и ХК „Левски” – гр. Левски. Събитието е част и от Спортния календар на Община Плевен за 2024 г.

15.00 ч. – Състезание по колоездене за деца /място – на пл. „Възраждане“/

Надпреварата се организира в партньорство с DECATLON. Ще се включат деца до 10-годишна възраст, които ще бъдат разпределени в 4 възрастови категории с трасе от 500 м. Според възрастта, всяка категория ще трябва да измине различно разстояние:

2-4 г. – половин обиколка (250 м);

5-6 г. – една обиколка (500 м);

7-8 г. – две обиколки (1000 м);

9-10 г. –  три обиколки (1500 м).

Според броя на децата от една възрастова група, може да има няколко старта с цел безопасност по време на състезанието. Победителите в отделните от всички стартове, ще се състезават на дуел за приза – Победител в категорията.

Важно: Момичета и момчета ще стартират отделно. Финалистите във всяка категория ще получат награди за първо, второ и трето място, като допълнително всички регистрирани ще участват в томбола с подаръци. Участието е напълно безплатно, като е необходимо единствено да се направи регистрация на:

https://activities.decathlon.bg/bg-BG/sport-activities/details/609563

ЗООПАРК „КАЙЛЪКА“

1 юни – Вход свободен за деца

В празничния 1 юни зоопарк „Кайлъка“ отваря широко вратите си за малките посетители – за всички деца на възраст до 18 години през целия ден входът ще е свободен. Цената на един билет за възрастен в празничния ден ще бъде 2 лв. За най-малките на 1 юни ще има и изненади, подготвени от стопаните на зоопарка.

ДЕТСКИ ПРАЗНИК „ТИК ТОК ЛАНДИЯ“

Начало – 17.00 часа, място – Летен театър в парк „Кайлъка“

Празникът ще бъде под наслов „Пеем от сърце за зоопарк – Плевен“ с участието на любими анимационно герои. Спектакълът се организира със съдействието на Община Плевен, има и благотворителна кауза – част от средствата от продажбата на билети ще бъде дарена за облагородяване на зоопарк „Кайлъка“. Така всеки посетител на тържеството ще може да даде своя принос за превръщане на зоопарка в по-хубаво и приветливо място.

Малките зрители на „Тик Ток Ландия“ ще се забавляват заедно със своите любими анимационни герои Мики и Мини, Мечо Пух, Том и Джери, Бъни и много др. В песните и танците ще се включат и телевизионният водещ Владислав Славов, заедно с балет Веда Джуниър.

Билети за „Тик Ток Ландия“ в Плевен, цена 10 лв.:

– на каса Арт събития на пл. „Свобода“ №19

– и в Търговски център „България“.

– за контакти: Любомир Андреев, тел. 0878 207 700

ДЕТСКИ ПРАЗНИК С НЧ „СЪГЛАСИЕ 1869“

Начало – 19.30 ч., място – пред централния вход на НЧ „Съгласие 1869“, гр. Плевен.

Първоюнският музикален празник ще бъде с участието на Вокална група „Арлекино“ и солисти, главен художествен ръководител: Виолета Боянова. Специалното участие в празника ще имат и приказните герои: Пес Патрул, Соник, Калинката и Черния котарак.

ДКТ „ИВАН РАДОЕВ“

Начало – 11.00 ч. – Театър за деца „Франклин“ от Полет Боржоа. Режисьор: Дориана Гълъбова. Участват: Георги Енчев/Николай Стойчев, Дориана Гълъбова, Елица Анева, Марияна Петрова. Малкото костенурче Франклин, например, има доста страхове, но прави нещо истински смело – учи се как да ги преодолява! Заповядайте и вие, запознайте се с Франклин, най-безстрашната и смела костенурка в кукления свят. Място – сцена „Пан Бурянин”.

ДЕТСКИ ПРАЗНИК С ИНВИТРО ЦЕНТЪР – ПЛЕВЕН

Начало – 11.00 ч., място – пред сградата на Медицинския център /бул. „Ген. Скобелев” № 20/.

Международният ден на детето ще бъде отбелязан с празненство и от голямото и пъстро семейство на МЦ КИРМ „Св. Елисавета”, Плевен. „Малки, големи и още по-големи момичета и момчета, елате да се преброим, да се прегърнем, да празнуваме, да се заредим с добро настроение и да се забавляваме заедно! Ще има чудесни изненади и незабравими емоции!“, обещават организаторите.

 

#тагове:

НАЙ-НОВИ: