Европейски шампион от Кнежа бе отличен с Почетен знак и Почетна грамота

01.06.2024 8:15

На тържествена сесия на Общински съвет Кнежа беше връчен Почетния знак и Почетната грамота на Община Кнежа на Светлин Гълъбинов Занков.

С Решение №146 по Протокол 10 на Общински съвет Кнежа удостои със символите на Община Кнежа младия спортист от школата на ЦПКК гр. Кнежа.

Той стана Европейски шампион на провелото се първенство по джу джуцу в дисциплината „Файтинг“ в гр. Питещи, Румъния.

Освен това през годините Светлин е и многократен шампион в републикански и международни състезания даваше многократно поводи за гордост на нашата община.

През 2023 г. той става Бронзов медалист на Световното първенство по джу джицу в Казакстан, дисциплина „Файтинг“, във възрастова група до 21 г., категория „+94 кг.“.

Към момента в ранглистата на  https://www.sportdata.org/ Светлин Занков е номер едно в света в дисциплината файтинг във възрастова група до 21г. в кат.+ 94 кг.

Постигнатите високи спортни постижения, безспорно издигат престижа на града и общината, като добро място за спорт, а спечелените от него призове са заслужени награди за положения от него труд и най-вече са фактор за формиране на позитивен пример за децата и младежите, който трябва да се поощрява по всякакъв начин.

Поздравявам още веднъж Светлин Занков и неговият треньор Добромир Грамов! Всички ние се гордеем с Вас!

Информация: Илийчо Лачовски, официална фейсбук страница на кмета на община Кнежа

#тагове:

НАЙ-НОВИ: