60-годишен юбилей тържествено отбеляза ДГ „Пролет“ – снимки

31.05.2024 16:17

С красиво тържество ДГ „Пролет“ отбеляза своя голям празник – 60 години на любов, грижа и отдаденост към децата. Рожденият ден се проведе в цветния и слънчев двор на детското заведение, който бе озарен от десетките детски усмивки и щастливите лица на техните семейства.

Официални гости на събитието бяха Маруся Додова, старши експерт към РУО Плевен, Людмила Гоневска, началник на Отдел „Образование и младежки дейности“ в община Плевен, Л. Донкова, експерт Отдел „Образование и младежки дейности“, Р. Александрова, директор на ДЯ „Гергана“, Ц. Гаврилова и В. Инджева, дългогодишни директори на ДГ „Пролет“.

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов бе изпратил поздравителен адрес за празника до директора, учителите и служителите. „За мен е чест да Ви поздравя от името на Община Плевен и лично от свое име по случай 60-годишния юбилей на Детска градина „Пролет“. Вие правите големите мечти на малките деца възможни! Дарявате щастливо детство на поколения достойни плевенчани, които днес са повод за гордост на своите родители, преподаватели и своя град!“, пише в поздравлението на кмета. И още: „Мили деца, бъдете здрави, щастливи и растете умни! Уважавайте и ценете труда на вашите учители, накарайте тях и родителите ви да се гордеят с вас!“

Поздравителни адреси бяха получени още от Областния управител на област Плевен Николай Абрашев, от Албена Тотева, началник на РУО Плевен и от Наталия Минкова, читалищен секретар на НЧ „Извор – 1959“. Водещ на празника бе изпълнителният директор на СПОФ „Читалища“ Даниела Димитрова.

Тържеството започна с посрещане на знамето на детската градина и изпълнението на химна на Република България. След което думата бе дадена на директора на ДГ „Пролет“ г-жа Вилма Христова, която поздрави всички присъстващи и даде начало на богата програма.

Под красивите мелодии, излизащи от автентична латерна малки и големи се пренесоха години назад във времето и историята на ДГ „Пролет“. Малчуганите от всички пет възрастови групи се изявиха с разнообразни песни и танци, които донесоха радост на родители и гости. Емоционалните изпълнения показаха таланта и усърдието на децата, както и подкрепата и обичта на техните учители. Родителите също се включиха активно в празника, като с бурни аплодисменти подкрепяха децата си и се наслаждаваха на техните изяви.

Кулминацията на тържеството беше, когато всички деца заедно пуснаха балони в небето, които ознаменуваха не само този щастлив момент, но и надеждите и мечтите за бъдещето. Събитието завърши с пожелания за още много години успехи и радост в ДГ „Пролет“, която вече 60 години се грижи за възпитанието и образованието на най-малките.

Тържеството ще остане незабравимо за малки и големи като още един спомен от  богатата история на детската градина.

Това информират за Плевен за Плевен от ДГ „Пролет“.

 

 

#тагове:

НАЙ-НОВИ: