Дело за смърт на пътя гледа днес състав на Плевенски окръжен съд

31.05.2024 7:28

Днес състав на Плевенски окръжен съд ще разгледа наказателно дело №285/2024 година, образувано на основание обвинителен акт на Окръжна прокуратура Плевен, срещу двама обвиняеми, а именно Д.И.Д., роден 1962 година, от град Ловеч и П.Н.П., родена 1978 година, от град Плевен.

На 10.01.2018 година на пътя Плевен – Ловеч, в близост до разклона за село Ралево, обвиняемата П.Н.П. управлявала лек автомобил със скорост 85 км/ч, при разрешена 60 км/ч. По същия път, в противоположна посока, обвиняемият Д.И.Д. управлявал лек автомобил със скорост 81 км/ч при разрешена 60 км/ч. При навлизане в левия завой, задната част на автомобила на обвиняемата П.Н.П. се изнесъл надясно, започнал да се движи косо на пътното платно с предна част насочена към банкета, поради което последвал удар между задната част на автомобила на обвиняемата П.Н.П. и движещия се в насрещното платно автомобил на обвиняемия Д.И.Д. В следствие на този удар, двама от пътниците в колата на обвиняемата П.Н.П. починали, а на един от тях бил с причинена средна телесна повреда.

Двамата обвиняеми са с повдигнато обвинение за нарушаване на правилата за движение по пътищата, тъй като се движели със скорост над разрешената за пътния участък, при условията на независимо извършителство.

Съдебното заседание е насрочено като разпоредително, в което да се уточнят въпроси важни за реда и начина на протичане на съдебното следствие. Обвинителният акт е внесен в съда на 2.04.2024 година и това ще е второто открито съдебно заседание по делото.

 

#тагове:

НАЙ-НОВИ: