Национална конференция по авиационна, морска и космическа медицина ще се проведе в Плевен

29.05.2024 12:12

Българското сдружение по авиационна, морска и космическа медицина, Висше военновъздушно училище „Георги Бенковски“ и Военномедицинска академия са организаторите на XIV Национална конференция по авиационна, морска и космическа медицина.

Конференцията ще се проведе от 30 май до 1 юни 2024 г. в Изнесения комплекс за авиационно образование на ВВВУ „Георги Бенковски“ в гр. Плевен.

„Авиационната, морската и космическа медицина – основен елемент в обучението и фундамент за висок професионализъм на летателния, плавателния и космическия екипаж“ е темата на конференцията.

В  четирите научни сесии „Авиационна и космическа медицина“, „Морска медицина“, „Авиационна и морска психология“ и „Разни“ ще бъдат представени 39 доклада  от  представители на 14 университета, многопрофилни болници, ВМА , Съвместно командване на специалните операции, Български червен кръст.

Официалното откриване на Националната конференция ще се състои на 30 май 2024 г. от 17:30 ч. от Председателя на Българското сдружение по авиационна, морска и космическа медицина полковник професор д-р Любомир Алексиев, д.м. и началника на Висше военновъздушно училище „Георги Бенковски“ бригаден генерал Юлиян Радойски, които ще изнесат и пленарни доклади.

На 31 май /петък/ от 8:00 до 8:45 ч. ще се проведе демонстрация, организирана от ВВВУ и БЧК на тренажора по HEMS.

Работата по сесии започва от 9:00 ч., информират от Висше военновъздушно училище „Георги Бенковски“.

 

 

 

#тагове:

НАЙ-НОВИ: