Пролетен концерт-спектакъл на децата от ДГ „Щастливо детство“ и филиал „Приказен свят“ – снимки

29.05.2024 13:46

Деца, родители, учители и бивши възпитаници на ДГ „Щастливо детство“ и филиал „Приказен свят“ – град Плевен, с директор Цветелина Симеонова, се включиха в пролетен концерт-спектакъл под мотото „Изкуството в живота на децата“ – заключителен етап от дейностите по НП „Хубаво е в детската градина“.

През изминалата учебна година децата от всички възрастови групи се докоснаха до богатството на различните видове изкуства. Откриваха и изучаваха света чрез цветовете на картините, магията на театъра, звучната мелодия на песните и ритмичността на танците, за пореден път се докоснаха до силата на българския фолклор.

Вълшебството на сцената не може да се опише с думи, то трябва да се почувства и изживее. То е радост, любопитство, емоция, тъга, общуване, съпричастност, усмивки, чувствителност, сълзи, предизвикателство, грация, красота и много, много труд.

Тържествата в детската градина са вълнуващо изживяване, както за деца и учители, така и за нас самите, споделиха родители.

Благодарим на всичките 210 наши деца, на техните всеотдайни, съпричастни и отзивчиви семейства и на уважаемите гости, присъствали на нашия празник: г-н Николай Абрашев – Областен управител на Област Плевен, г-жа Елина Димитрова – зам. кмет на Община Плевен, доц. д-р Иван Малкодански  – председател на Общински съвет Плевен, г-н Данаил Раденцов – общински съветник, г-н Николай Яков – президент на Ротари Клуб Плевен Центрум, нашите партньори от Читалище „Лик“ – Плевен и г-жа Катя Божикова – секретар на читалището.

Благодарим за поздравителните адреси от д-р Валентин Христов – Кмет на Община Плевен и г-н Николай Абрашев – Областен управител на Област Плевен.

Информация и снимки: ДГ „Щастливо детство“

#тагове:

НАЙ-НОВИ: