Отличиха медицински сестри, работещи в системата на общинското здравеопазване в Плевен

28.05.2024 16:42

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов отличи днес медицински сестри, работещи в системата на общинското здравеопазване. Призовете бяха връчени на тържество, организирано от Първичното дружество на Общинско детско здравеопазване в Плевен по повод Международния ден на сестринството – 12 май. Домакин на празника бе х-л „Ростов“.

„За мен е изключителна чест да Ви поздравя от името на Община Плевен и лично от свое име по повод 12 май – Международен ден на сестринството. Благодаря на Вас и всички Ваши колеги за милосърдието, отговорността и всеотдайните грижи, които полагате към всеки Ваш пациент. Бъдете здрави и все така всеотдайни в грижите за здравето на децата“, обърна се към специалистите по здравни грижи д-р Христов.

       Той връчи награди на медицинските сестри, отличени за добрата си работа през годината, както следва:

   Антоанета Дочева – детска ясла „Латинка“, гр. Плевен;

   Христинка Тотова – детска ясла „Усмивка“, с. Ясен;

   Ина Маринова – ПГЕХТ „Проф. Асен Златаров“ , гр. Плевен;

   Мариета Стоянова – директор детска ясла „Латинка“, гр. Плевен.

Поздрав към съсловието отправиха още Василка Русева, зам.-председател на Регионалната колегия на БАПЗГ – Плевен, и Надя Димитрова – председател на Регионалната колегия при БАПЗГ. Поздравителен адрес изпрати д-р Румяна Нинова – председател на Териториалния координационен съвет на Федерацията на синдикатите в здравеопазването към КНСБ. Сред гостите на празника бе и д-р Елза Пачева – началник-отдел „Здравеопазване и социални дейности“ в Община Плевен.

Музикален поздрав поднесоха децата от ДГ „Надежда“, гр. Плевен, информират от Пресцентър на община Плевен.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: