Мъж е задържан за причинена телесна повреда в условията на домашно насилие

28.05.2024 12:32

Под ръководството на Районна прокуратура-Плевен се води разследване за причинена телесна повреда в условията на домашно насилие. Деянието е реализирано в нощта на 25.05.2024г. в гр. Кнежа, обл. Плевен.

Досъдебното производство е започнато в условията на неотложност с извършен оглед на местопроизшествие, иззети са веществени доказателства.

Пострадалата жена е освидетелствана от съдебен лекар, като от заключението на изготвената съдебно медицинска експертиза е установено, че на същата е причинена лека телесна повреда, изразяваща се в разстройство на здравето временно и неопасно за живота.

Причинените увреждания са следствие на нанасяне на удари с юмруци в областта на лицето и тялото на пострадалата от мъжа, с когото е съжителствала на семейни начала.

На същата дата – 25.05.2024 г. по делото е привлечен в качеството на обвиняем Н.И., на 40 години, от гр. Кнежа, за престъпление по чл. 131, ал. 1, т.5а, вр. чл. 130, ал. 1 от НК, като с постановление на наблюдаващия прокурор той е задържан за срок до 72 часа.

Внесено е искане в Районен съд – Кнежа за взимане спрямо него на постоянна мярка „Задържане под стража“.

Съдът приел изложените от Районна прокуратура-Плевен доводи, че от събраните по делото доказателства може да се направи обосновано предположение за авторството на деянието от страна на обвиняемия, както и че е налице реална опасност той да извърши престъпление или да се укрие, поради което постановил спрямо него най-тежката мярка за неотклонение „Задържане под стража“.

Определението на съда подлежи на обжалване.

Разследването продължава под ръководството на Районна прокуратура- Плевен, като се провежда от разследващ полицай при РУ Кнежа.

 

 

 

#тагове:

НАЙ-НОВИ: