Кметът на Плевен с новини за 3 важни проекта: Спортната зала, Стадиона и Кръговото

27.05.2024 12:59

За срок от 3 години трябва да бъдат финансирани и изградени три важни проекти за Плевен, това стана ясно днес на оперативното заседание на ръководство на община Плевен.

Одобреният вече първоначален проект за Спортна зала предвижда строеж на съоръжение за 3200 човека и 358 парко-места. В момента се извършва проверка на бетона и арматурата, за да се установи тяхната годност и използваемост, съобщи кметът д-р Валентин Христов.

Разрешителното за строеж е със срок до 2025 година. Залата ще бъде многофункционална с възможности за различни спортове – волейбол, тенис, фектовка, баскетбол и други. Сумата за изграждането ще бъде около 30 млн лева. Следва втори етап на строежа.

Другото, за което има държавен ангажимент за финансиране, е стадион „Плевен“, коментира още кметът на Плевен. В новия идеен проект е включен ремонт и на пистата за лека атлетика. Проектът ще се реализира на два етапа, като на първия ще се ремонтират игрището с пистата и сектора за официалните гости, а на втория – трибуните. Около 20 млн лева ще струва цялата реконструкция.

Имаме уверението от държавата, че ще бъде и финансиран и проектът за Кръговото на изхода на София. В момента имаме идеен проект, който скоро ще стане и работен, завърши д-р Христов.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: