Училища, читалища и детски градини в община Гулянци празнуваха 24 май – снимки

25.05.2024 9:04

Сред цветя, усмивки и балони, под звуците на „Върви, народе възродени…“ и с много настроение премина 24 май в община Гулянци. Училища, читалища и детски градини пяха, рецитираха и танцуваха в празнични концерти.

Приемете сърдечния ми поздрав по повод 24 май – Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност. С тези думи се обърна на празника кметът на община Гулянци Лъчезар Яков към учители, културни и читалищни дейци.

„В този светъл и празничен момент, сред цветя и усмивки, си даваме сметка, че исторически погледнато съдбата на просветата, книжовността и културата в малките селища  никога не е била лека. Но училища, читалища, детски градини винаги ярко са олицетворявали стремежа на местните хора да не изостават в духовните си стремления, да бъдат в крак с времето, да осигурят на децата си добро бъдеще.

Така е и днес. Всички Вие се справяте с големите предизвикателства, защото отстоявате стремежите на местната общност – на всички нас.

Нашите просветни и културни институции туптят в ритъма на нашите сърца – милеем за тях, градим, борим се с заедно с тях. Те са сърцето и духът на община Гулянци, в тях учат, растат и се развиват нашите деца – нашето бъдеще.

Затова в празничния ден пожелавам на всички най-вече здраве, мечти, вдъхновение! Водени от примера на просветителите, вървете напред по пътя на знанието, постигайте успехи, сбъдвайте мечти!“, заяви кметът на Община Гулянци.

Информация и снимки: Община Гулянци

#тагове:

НАЙ-НОВИ: