Красимир Каракачанов за сглобката, националните интереси, приоритетните проекти за Плевен и важността да се гласува

25.05.2024 14:10

С лидера на ВМРО и водач на листата на партията в 15 МИР Плевен – Красимир Каракачанов разговаряме за основните послания на ВМРО, за сглобката и начина за нейното разглобяване, за важността да се гласува на тези избори и двата основни проекта за Плевен и региона

  • Защо ВМРО се явява самостоятелно на тези избори и какви са целите, които си поставя партията?

Целта е да покажем, че има алтернатива в обществото, защото този модел на сглобката е крайно вреден за държавата. Тези 4 партии, които ни управляват в последната една година, буквално унищожиха икономиката на България и я направиха тотално зависима от чужди интереси. В края на краищата България трябва да се развива в посока и път, който да защитава интереса на своите граждани, а не да защитава интересите на една част от политиците, които се страхуват от списъка „ Магнитски“, и другите, които са си директни служители на Посолството.

  • Основните послания на ВМРО, които смятате, че избирателите трябва да чуят?

Първо – България трябва да възстанови своя суверенитет. Всички решения в областта на икономиката трябва да се вземат от българския парламент и българския народ, а не от Брюксел или от Вашингтон. Затова ние казваме: Не на войната, търсене на мирно решение на конфликтите около нас, защото това е чужда война, в която България няма място. Нито икономически, нито военен потенциал имаме да се забъркваме в чужди войни. Само ще губим още повече.

Второ – нашата позиция по отношение на легална миграция е ясна. Затваряне на границата, недопускане на външни мигранти. Това не са емигранти, това са нелегално навлезли в територията на България чужди граждани и затова те не трябва да бъдат разполагани в градовете ни, а трябва да бъдат в лагери от закрит тип, тоест, затворени, и трябва да бъдат екстрадирани.

Също така – „Не“ на джендър идеологията. В края на краищата семейството се състои от мъж и жена и техните деца, а не от измислената джендър идеология, която ни налагат от Брюксел.

  • А в икономиката…

Спиране на всякакви експерименти в нашата енергетика и тотален отказ от така наречената „зелена сделка“. България трябва да развива своята енергетика, както за топлоелектрическите централи, така и за добива на въглища, защото зелената сделка на практика е една икономическа катастрофа. Според споразумението, което подписаха партиите от сглобката, след 25 години ние трябва да затворим ТЕЦ централите, а както виждаме, тези негодници на практика гласуваха и закриване на АЕЦ Белене и подаряване на българските реактори на Украйна. България трябва да развива ядрената енергетика и проекта АЕЦ Белене трябва да бъде продължен, иначе нас ни очаква не само икономическа катастрофа, но и непосилно скъп ток за гражданите и за бизнеса.

Това са все неща, за които трябва ясно да се говори, не да ги заобикаляме в името на някаква европейска или евроатлантическа солидарност. Няма такива ценности! Ценност е българският народ да живее по-добре, в максимална сигурност, както от страна на външни конфликти, така и от страна на организираната престъпност в България.

Пак казвам: Войната в Украйна не е българска война! Ние нямаме място там и не трябва да бъдем замесвани по никакъв начин. Логиката, която партиите от сглобката налагаха, изречена от устата на бившия министър председател Денков – България може и да губи, но важното е Украйна да победи – е логиката на национални предатели и чужди мекерета. Един български министър председател и българските политици, трябва да имат съвсем друга логика. Именно, българският народ да не бъде забъркван в чужди конфликти и да има максимална сигурност.

  • Вие бяхте вече водач на листа и народен представител от Плевен. Нека припомним по това време какво направихте за Плевен и региона.

Хубаво е, че хората го помнят, макар, че аз бих ги помолил да си спомнят, дали някой от народните представители, които са избирани от Плевен, е свършил нещо за града или за областта?

По мое време, когато бях вицепремиер, възстанових ВВВУ, което беше закрито цели 17 години. На два пъти отпускахме по 1 милион лева за болницата, за да може да я направим по-модерна и способна да решава здравните проблеми на хората.

Не на последно място, мисля, че този паметник, който Плевен има, на 9-та Пехотна плевенска дивизия и на ген. Владимир Вазов, е един добър спомен от управлението ми като заместник министър-председател, защото стана възможно благодарение на усилията, както на военнослужещите в областта, така и на Инициативния комитет.

Нека хората от Плевен и региона се замислят, какво и дали оставиха нещо от себе си, дори и на стойност 5 лева, всички тези народни представители през последните три години, които се извъртяха в парламента…

  • Кои са най-важните неща за Плевен и региона, които биха могли да се направят?

Има две основни неща, които трябва да се направят. Едното може да стане много бързо, другото ще изисква не повече от 2 години. А именно, проектът АЕЦ Белене да бъде отворен. Това е проект, за който българският народ до момента е похарчил над 4 милиарда, и който, ако бъде продължен, може след 2 години двата реактора в Белене да работят. Ще има много нови работни места за хората от цялата Плевенска област и много по-високи доходи, но това ще е полезно и за цяла България. Част от енергийната инфраструктура ще способства затова, ние да продължаваме да произвеждаме електроенергия, България да продава част от електроенергията, да се печелят добри пари, а хората да имат евтин ток на нормални цени. Това е едното, което може да се започне веднага и в рамките на 2 години трябва да бъде завършено. И тук е въпросът, дали българските политици ще продължат да се страхуват от американското посолство или ще служат в интерес на хората…

Вторият проект, който е изключително важен за Плевен и всички съседни области, това е продължаването на строежа на Автомагистрала Хемус. Парите за това бяха заделени, но тогавашният финансов министър Асен Василев ги похарчи. Бог знае за какво… Сега парите ги няма и както виждате, проектът Хемус не върви.

Това е изключително важно за Плевенска област както и за цяла България, защото инфраструктурата в Северна България изостава. Когато нямаш нормална инфраструктура това означава пречки и за бизнеса, означава много хора с бизнес да напуснат областта и да търсят възможности да работят в онези области на страната, в които има по-развита и добра инфраструктура.

  • На базата на Вашият политически опит, какво очаквате да се случи след тези избори?

Има един голям въпрос, от който зависят всички останали варианти. Зависи колко хора ще излязат да гласуват. Това решава всичко, защото ГЕРБ и ДПС правят всичко, за да накарат хората да не гласуват, като пускат и слухове, че тези избори са междинни и наесен пак ще има. Целта им е да гласуват малко хора, защото чрез партийният си вот ГЕРБ, и ДПС с корпоративния си вот, който контролират, и купения цигански вот, смятат да постигнат резултати достатъчни за формиране на коалиция.

Делян Пеевски не го крие, а Борисов се ослушва и казва –  ама аз само коалиция с ДПС няма да правя. Но тяхната цел е да направят коалиция, с която да ни управляват следващите 4 години. Ако обаче излязат да гласуват повече хора и в Парламента влязат нормални политически формации, тяхната крайна сметка ще бъде объркана.

От това, хората дали ще гласуват или ще повярват на пропагандата на ГЕРБ И ДПС, че няма смисъл да се гласува, зависи тези 2 партии дали ще вземат властта. От хората зависи, дали сглобката ще продължи, дали ще има нови избори и дали ще се направи ново правителство, което да работи. При ниска избирателна активност, ние гарантираме, че ще ни управлява правителство на ГЕРБ и ДПС…

  • Тази година парламентарните избори съвпадат с европейските. Ще има нов и различен Европарламент. Как би се отразило това на България?

Ултра либералите в Брюксел се опитват да наложат промяна в европейските правила и да премахнат суверенитета на всяка една държава. Ако успеят да наложат, решенията в ЕС да се вземат с мнозинство, а не с единодушие, то това ще отнеме правото на всяка една държава да спре едно или друго безумно решение, например, като зелената сделка. Утре могат да решат въобще да няма енергетика в България и да се върнем в 14 век… Когато отнемеш това право на държавите по отношение на подобни безумни решения, ти на практика им отнемаш независимостта.

ГЕРБ назначаваха само световно неизвестни за еврокомисари, които Борисов използваше за свое лого и не работеха за българските интереси. Какво каза Мари Габриел – аз вече не съм български политик, аз съм европейски политик…Извинявайте, но ние тези хрантутници не ги пращаме в Брюксел да вземат по 30 000 евро заплата на месец, а да отстояват българските интереси.

Да попитам гражданите, дали се сещат за името на сегашния еврокомисар? Едва ли…Ето от там идват проблемите, когато оставим да ни управляват едни безличници, като ГЕРБ И ДПС. Зелена политика, с която се цели унищожаването на България, и всички проблеми други проблеми се дължат на тази олигархия.

  • Вашето послание към избирателите?

Не се отчайвайте! Виждате какво се случва последните 3 години – анархия, безнаказаност и безотговорност. Крайно време е да се ядосаме и да ги накажем. Да разглобим сглобката! Излезте и гласувайте!

Онези, които смятат, че ВМРО заслужава доверие, могат да ни подкрепят с номер 26 в интегралната бюлетина. Другите, които търсят алтернатива и не харесват сглобката, нека да гласуват за други партии, но да гласуват, защото ще продължаваме да гледаме ухилените физиономии на Пеевски и на Борисов от екрана, които по нагъл и безцеремонен начин ще продължават да управляват живота ни и живота на нашите деца.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

 

#тагове:

НАЙ-НОВИ: