Община Плевен ще поиска милион и половина за възстановяване на 10 улици след наводнението

20.05.2024 12:36

Община Плевен е изготвила документи с искане до Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към Министерски съвет за отпускане на парични средства за възстановяване на щетите от наводнението. Включени в списъка за възстановяване улици в Плевен са следните: „Железничар“, „Незабравка“, „Мир“, „Крали Марко“, „Анастасия Димитрова“, „Патриарх Евтимий“ и „Пирот“. Подадени са още три улици от селата Опанец и Бохот. Това заяви пред журналисти началникът на отдел „Отбранителна и мобилизационна подготовка и информационна сигурност“ в община Плевен Васил Василев.

От думите му стана ясно, че общата стойност за извършване на ремонтите, според направените количествено-стойностни сметки, възлиза на милион и петстотин хиляди лева. „Надяваме се, след предстоящото заседание на комисията, да бъдем включени и подпомогнати с тези средства.“, коментира Василев.

Най-необходимите неща, свързани с безопасността на движението, се извършват в момента. Но е наложително едно трайно възстановяване. Това коментира още Василев.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: