Инициативата „Един ден без автомобили на ДГ” се проведе в ДГ „Слънце” в град Левски – снимки

20.05.2024 16:18

Детска градина „Слънце” в град Левски отправи предизвикателство към всички родители да участват в инициативата „Един ден без автомобили на ДГ”.

Целта на кампанията е да се подобри публичното здраве и качеството на живот, като се експериментира с разнообразни практически решения за придвижване до детската градина, които не замърсяват околната среда.

Тържеството се проведе на 15 май с водещи  г-жа Винанчева и г-жа Папуркова. Децата на ДГ”Слънце” се забавляваха и учеха едновременно. Те показаха пред нашите гости: г-жа Александрова – секретар на МКБППМНЛ, г-жа Ченкова-  учител от СУ”Крум Попов”, деца и учители от ДГ”Локомотив”, г-жа Сашкова – секретар на НЧ ”Георги Парцалев” и г-жа Христова – главен редактор на вестник Левски Днес, колко много знаят и могат.

Всяка група беше подготвила различно включване по БДП площадката. Първа група ни показаха безопасно преминаване по пешеходната пътека с бебешки колички и спазиха всички правила. Вторите групи на ДГ”Слънце” участваха със стихотворение и песен за светофара.Трета и четвърта група от централната сграда показаха как се преминава по велоалеите с велосипед и тротинетки, три от тях подарък от МКБППМНЛ.

Четвърта група на ДГ ”Слънце”- филиал град Левски участваха с макети на специализирани автомобили и разказаха за професиите на хората свързани с човешкото здраве и сигурност. Най-малките деца от яслените групи бяха подготвили балони с послания към тях и ги пуснаха да отлетят в небето. Изненада за всички  малчугани на тържеството бяха специализираните автомобили: линейка, пожарна кола и полицейски автомобил.

Посланието към всички е: Да бъдем отговорни и внимателни! Да спазваме правилата! Всеки ден без автомобили е няколко глътки по-чист въздух за нашите деца! Да пазим децата здрави и природата чиста!

Информация и снимки: ДГ ”Слънце”, град Левски

#тагове:

НАЙ-НОВИ: