Ивелин Първанов: АЕЦ „Белене“ е шансът на България да си върне загубената индустриална мощ!

20.05.2024 15:58

Повече от 30 години българският народ търпя една несправедливост, която последното Народно събрание узакони. „Възраждане“ бе против и в пленарна зала, и на дело. Ние считаме,  че АЕЦ „Белене“ е шансът на България да си върне индустриалната мощ, която загуби през последните десетилетия, стандарта, който всеки от нас като български гражданин желае. Това заяви на пресконференция в Плевен водачът на листата на „Възраждане“ за 15-и МИР – Плевен Ивелин Първанов.

Припомняме, че преди дни служителите на украинската „Енергоатом“ бяха в България на тридневно посещение, на което според публикации в медиите е било планирано заедно с американски държавни чиновници и представители на „Уестинхаус“ да посетят и огледат АЕЦ „Белене“ и да окажат натиск над България да дари безвъзмездно двата реактора и оборудването към тях. Тогава протестите на „Възраждане“ попречиха на посетителите да влязат в централата и да реализират намеренията си. Не беше допуснато изнасянето на оборудването от АЕЦ „Белене“.

„Реакторите са там. Според техническия персонал двата реактора могат да работят сто години. Те са национално съкровище!“, заяви Първанов. В следващото Народно събрание цел на „Възраждане“ ще бъде отмяна на решението за продажба на реакторите, които в момента се намират на площадката в АЕЦ Белене.

Ивелин Първанов поздрави българските специалистите, които все още работят на площадката на АЕЦ Белене, като ги нарече – герои, и ги поздрави за тяхната готовност да работят до последно.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

 

 

#тагове:

НАЙ-НОВИ: