Среща-разговор с Юлия Пискулийска ще се проведе на 23 май в Кнежа

18.05.2024 11:50
Община Кнежа, Общински исторически музей и НЧ „БОРБА 1896“ организират среща-разговор с Юлия Пискулийска – писател, журналист, общественик. Тя ще се проведе на 23 май от 16:30 ч. в галерията на Музея.
Юлия Пискулийска е родена на 30 юни 1942 г. в гр. Враца. Завършва специалност „Български език и литература“ в СУ „Св. Климент Охридски“. Работи в отдел „Култура“ на в. „Труд“, отдел „Публицистика“ на сп. „Пламък“, зав.-отдел „Цивилизации“ на в. „Континет“ и др.
Тя е първата жена, избрана в ръководството на Съюза на българските журналисти, където два мандата е активен зам.-председател по професионално-творческите въпроси. Възстановява в-к „Поглед“ и работи неуморно за свободата на българската журналистика.
Председател и основател на Фондация МОСТ. Деветнадесет години поред организира дискусии с участието на учени, журналисти, видни специалисти, кметове, народни представители. Член е и на Съюза на българските писатели.
Перото на г-жа Пискулийска търси Човека, сложните пътеки на общуването, България, каквато
е – родна земя, ежедневието – с цялата му многозвучност и пътуване към желаното бъдеще. Автор е на многобройни книги в публицистиката, прозата и поезията, сред които са: „Две минути преди скока“, „Черни вторници“, „Ключът“, „В часът на петела“, „От А до Я“ и много други.
На срещата ще бъдат представени и книгите „Различна есен“ – стихове, „Сълзи за катерицата“ – документален разказ за лишените от свобода, книга с две лица – „Иконата“- разкази и „Горчиво мляко“ – лирика.
Това информират от община Кнежа.
#тагове:

НАЙ-НОВИ: