Община Червен бряг връчи почетни плакети на изявени състезатели и спортни деятели

18.05.2024 8:58
На 17 май, по повод Деня на българския спортист, Община Червен бряг връчи почетни плакети на изявени състезатели и спортни деятели.
Церемонията се организира за 18-та поредна година и по този начин се отдава дължимото на състезатели, треньори, преподаватели по физическо възпитание и всички, които помагат на младите хора да получат своя шанс да се развиват в различни видове спорт.
„Не веднъж сте доказвали, че с трудолюбие, упоритост и воля няма непостижими цели. Вашето спортно майсторство и стремеж към победа са достоен пример за подрастващите ни спортисти, които вървят по Вашия път” – подчерта кметът Атанас Атанасов в поздравителния си адрес към състезателите, като пожела да се множат успехите им, за да разнасят и в бъдеще спортната слава на община Червен бряг и на България!
Отличията се дават по решение на Общинския съвет, а наградените тази година бяха 26 спортисти, сред които световният шампион по вдигане на тежести Карлос Насар и именитата шахматистка Патрицие Найманова, която получи и почетен плакет за изключителни заслуги в областта на спорта в община – Червен бряг /съгласно решение на ОбС от 26.06.2023 година/
Наградите връчиха, Петьо Костов – председател на Общинския съвет, Нина Коцева – зам.-кмет на Община – Червен бряг и Румен Пенков – председател на Комисията по здравеопазването, младежта, спорта и социалната политика при ОбС.
На церемонията присъстваха общински съветници, представители на общинската администрация, както и много спортни деятели и треньори.
На днешния ден /17 май. бел. ред./ традиционно в Червен бряг се провежда и общинското състезание „Лъвски скок”, в което тази година се включиха над 60 ученици.
Информация и снимки: община Червен бряг
#тагове:

НАЙ-НОВИ: