БЗНС в Плевен ще подкрепи преференциално Свилен Трифонов на парламентарните избори!

18.05.2024 9:20

БЗНС ще подкрепи преференциално кандидатурата на Свилен Трифонов от Коалиция „Продължаваме промяната – Демократична България“ за народен представител от 15 МИР Плевен, Това съобщи на пресконференция в клуба на БТА в Плевен областният председател на партията инж. Милчо Илиев. „Смятаме, че с поведението си в Народното събрание той оправда нашето доверие. Виждаме в него един млад човек от Плевен, тръгнал по пътя на политиката с желание за работа и промени“, категоричен е областният лидер на земеделците.

В своя политически анализ на пресконференцията инж. Милчо Илиев отчете, че в последните 30 години политическата реформа в България е останала на заден план, а Коалиция „Продължаваме промяната – Демократична България“ е показала желание за противопостовяне на статуквото и премахване на олигархичния модел на управление, създаден от ГЕРБ и ДПС.

Областният лидер на БЗНС в Плевен призова за активно гласуване като единствен възможен начин за решаване на проблема с корпоративния вот и купуването на гласове. „Ще обясняваме на хората, колко е важна промяната на механизмите на управление на държавата, създаването на средна класа, а конкретно в земеделието – създаване на баланс в разпределение на субсидиите за земеделските производители“, каза той.

На пресконференцията настоящият депутат и втори листата на ПП-ДБ за 15 МИР Плевен Свилен Трифонов благодари на БЗНС за оказаната подкрепа на областно ниво персонално за него, като подчерта, че това гласувано доверие го прави още по-отговорен и амбициран да продължи работата си като народен представител за Плевен и региона.

Свилен Трифонов отчете в акценти свършеното от него като народен представител и член на Постоянната комисия „Земеделие, храни и гори“, свързано с поддържането на малките и средните земеделски производители, справедливото разпределение на земеделските субсидии, решаването на проблемите с лабораториите по граничните пунктове на държавата, прецизното ръсене с дронове на земеделските масиви, което ще намали риска, на който са изложени пчелите.

Трифонов подчерта и нещо много важно от стратегическа гледна точка за развитие на българското земеделие: инвестиране в развитието на специализирани институти и гимназиите по селско стопанство, като важен източник за научно и кадрово обезпечаване на земеделския сектор.

Ако искате да подкрепите кандидатурата на Свилен Трифонов за народен представител от Плевен, може да го направите като гласувате на 9 юни с № 14 в бюлетината и преференция 102.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

#тагове:

НАЙ-НОВИ: