Коалиция „БСП за България“ откри в пълната зала „Катя Попова“ предизборната си кампания в Плевен

17.05.2024 8:03

Коалиция „БСП за България“ откри в изпълнената с членове и симпатизанти зала „Катя Попова“ в Плевен предизборната си кампания за парламентарните избори и изборите за членове на Европейския парламент. Водещият на събитието Александър Симов – кандидат от листата на партията за Европейския парламент, представи кандидатите на Коалиция „БСП за България“.

Защо трябва да гласуваме за БСП? Защото БСП остана единствената алтернатива за България. България има нужда от ляво управление, от участието на лява партия в управлението. Друга лява партия, която да отстоява интересите на българските граждани, на работещите, на социално слабите, на студентите, на пенсионерите – няма!

Всичко, което в момента ви се представя като лява партия, било то Левицата, било то Солидарна България или някакви други, има една цел – да отнема гласове от БСП и да ерозира лявото пространство. Нито една от тях няма да влезе в парламента и всеки глас, даден за тях, ще отиде в празното пространство. Това заяви водачът на листата на Коалиция „БСП за България“ в 15 МИР Плевен Георги Свиленски.

В кампанията да достигнем до всеки човек, до всяко едно населено място, и обясним, защо трябва да се гласува за БСП, призова Георги Свиленски като припомни направеното от социалистите в Парламента и това, което сега БСП предлага в своята програма: увеличение на майчинството, справедливо преизчисляване на пенсиите, въвеждане на прогресивно данъчно облагане, работеща икономика и индустрия, отстояване на националните интереси.

„Нека направим една добра и организирана кампания и представим нашите политики и послания във всички населени места, защото това е особено необходимо в този драматичен момент както за държавата, така и за нашата партия. Трябва да положим максимални усилия, защото няма друга партия, която да предлага в Европейския и българския парламент такава листа – с хора, различни по възраст, с богат житейски опит, политическа грамотност и обществена отговорност, както към текущите проблеми на страната и света, така и към това, което предстои в света и България.“, заяви в Плевен вторият в листата с кандидати за народни представители от 15 МИР Плевен Стефан Бурджев.

Стефан Бурджев призова присъстващите да помогнат активно, посланията на БСП да достигнат до максимален брой хора. Той обеща пред съмишлениците си в залата да вложи цялата си енергия в тази кампания и предвиди отличен резултат за Коалиция „БСП за България“ в Плевенски регион.

„Тук сме почти цялата листа за Европейски парламент на Коалиция „БСП за България“, защото Плевен е град, който е свързан с историята на България и с новата българска държава. БСП има нужда от Вашата подкрепа на изборите за Европейски парламент, тъй като там се решават не само въпросите на Европа, но и тези, които пряко засягат България. Нашият общ дом  – Европейският съюз се намира в много тежко състояние. Неразумното и неадекватно решение на Европейската комисия и нашите партньори от НАТО, свързано със санкциите срещу Русия, и начинът, по който се намесват в конфликта в Украйна, доведоха до огромни загуби за Европейския съюз.“, заяви в Плевен вторият в евролистата на Коалиция „БСП за България“ проф. Румен Гечев, като подчерта, че Европа трябва да излезе от този капан, който обслужва чужди на Европа и България интереси.

Възстановяване на проекта АЕЦ Белене и недопускане на мигранти от Европа в България ще бъдат част от акцентите в работата на новите евродепутати от БСП, подчерта проф. Гечев.

Припомняме, че водач на евролистата е Кристиан Вигенин, следван от Румен Гечев, Цветелина Пенкова, Вяра Емилова, Филип Попов, Александър Симов и Гергана Алексова.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

#тагове:

НАЙ-НОВИ: