Международният студентски фестивал Денят на народите ще се проведе на 18 май в Плевен

17.05.2024 10:20

Денят на народите (International Day) 2024 e традиционен международен студентски фестивал, който ще се проведе тази година в двора на Ректора на Медицински университет – Плевен на 18 май 2024 г., събота. Студентският форум ще стартира в 12:00 ч с модно ревю на народни костюми и модни облекла на различните държави. Събитието ще продължи със състезание на отборите по държави, които ще пеят и танцуват на празничната сцена. На шатри студентите ще направят изложение на културата и обичаите на различните народи. Отборите и шатрите на държавите ще участват в надпревара за награди, като ще бъдат оценявани от жури по категории: най-добро представяне на отбор, най-добър щанд, най-добро цялостно представяне и избор на публиката. Събитието ще продължи с индивидуални изпълнения на студенти от различни националности.

Тази година в Деня на народите 2024 ще вземат участие отборите на пет държави: Индия, Италия, Гърция, Африка и България. Общ щанд ще направят студентите от Япония, Индия и Тунис.  Те ще изписват имената на посетителите на арабски или японски, чрез метода калиграфия. На този щанд чрез специална техника с къна ще се предлагат т.нар. татуировки „хена“, типични за Индия. Ще има щанд, който ще представи мини изложба от творбите на студенти.

Денят на народите (International Day) е художествен студентски форум, който всяка година се провежда по инициатива на чуждестранните студенти в МУ-Плевен, съвместно с българските им колеги и с подкрепата на Ръководството на висшето училище. Чрез International Day чуждестранните студенти искат да запознаят академичната общност и плевенската общественост с различните култури, бит и традиции на родните си държави,  вярвайки, че познавайки националните си различия и особености, всички ние ще станем по-сплотени и единни. Всяка година събитието е обвързано с благотворителна кауза, средствата за която се набират чрез символична такса за вход.

Информация и снимки: МУ-Плевен

#тагове:

НАЙ-НОВИ: