МУ-Плевен дипломира тържествено Випуск 2024 чуждестранни лекари на 17 май

16.05.2024 12:04

Медицински университет – Плевен (МУ-Плевен) и Факултетът по медицина организират Тържествена промоция на чуждестранните лекари от Випуск 2024 на 17 май 2024 г., петък, от 12:00 ч в Драматично-куклен Театър „Иван Радоев“ – Плевен. Празничното събитие ще започне в 11:00 ч на площад „Възраждане“ с шествие на чуждестранните дипломанти, с участието на Академичното ръководство и преподавателите ва висшето училище, както и на гости от цял свят.

След успешно завършен 6-годишен курс на обучение по специалност „Медицина” изцяло на английски език, 179 чуждестранни студенти от Випуск 2024 на Факултет „Медицина” придобиват образователно-квалификационна степен „Магистър” и професионална квалификация „лекар”. Дипломантите са граждани на Великобритания, Индия, Италия, Германия, Ирландия, Пакистан, Испания, Гърция, Финландия, Канада, Бангладеш, Португалия, Турция, Ирак, Нидерландия и Зимбабве. Средният успех на 21-вия пореден випуск чуждестранни лекари е много добър 4.90, с висок брой отличници – 24, които ще бъдат наградени с плакет „Отличник”, луксозни дипломи, грамоти и стетоскопи.

В годината на 50-годишния юбилей на МУ-Плевен ще се спази специалния ритуал по предаване на белите медицински престилки от родителите на техните деца. Този акт има символично значение на преминаване от обучението в лекарската професия. На края на церемонията под звуците на химна на Европа „Ода на радостта“ чуждестранните лекари ще хвърлят във въздуха академичните си шапки.

Медицински университет – Плевен е известен като първото висше училище в страната, което през 1997 г. въвежда обучение по специалност „Медицина” за чуждестранни студенти, провеждано изцяло на английски език. Първият випуск дипломирани чуждестранни студенти завършва през 2003 г. Днес чуждестранните лекари на МУ-Плевен са успешни посланици на плевенската Алма Матер в цяла Европа, САЩ, Индия, Япония и Австралия.

Информация и снимки: МУ-Плевен, Пресцентър

#тагове:

НАЙ-НОВИ: